2024. május 2.

Bondár Anna a selejtezőben búcsúzott

Bondár Anna a selejtező első fordulójában búcsúzott a budapesti, 226 ezer 750 dollár összdíjazású női keménypályás tenisztornán a BOK Sportcsarnokban.

A 20 éves, szabadkártyás magyar játékos a szlovák Viktoria Kuzmovától kapott ki egy szoros és egy sima szettben vasárnap délután.

Sikerrel vette a selejtező első fordulóját a svájci Patty Schnyder: a 39 éves teniszező 2009-ben és 2010-ben is döntős volt Budapesten, mindkét alkalommal Szávay Ágnestől kapott ki a fináléban. A pályafutása legjobbjaként világranglista 7. helyezett játékos 2011-ben visszavonult, de 2015 óta leginkább kisebb ITF-tornákon ismét szerepel, s jelenleg a 151. a rangsorban.

A főtáblára jutáshoz két meccset kell nyerni.

A címvédő, harmadik helyen kiemelt Babos Tímea a német Tatjana Maria ellen kezdi meg szereplését egyesben a jövő héten.

A budapesti viadal főtábláján egyesben két szabadkártyás magyar lesz még Stollár Fanny (210.) és Udvardy Panna (369.) személyében. Előbbi balszerencséjére éppen az első helyen kiemelt, 2016-ban WTA-világbajnok szlovák Dominika Cibulkovával (30.) csap össze a nyitókörben, míg Udvardy a nyolcadikként rangsorolt horvát Donna Vekic (50.) ellen kezd.

 

Eredmények:

Selejtező, 1. forduló:

Viktoria Kuzmova (szlovák)-Bondár Anna 7:6 (7-5), 6:1

Schnyder (svájci)-Juvan (szlovén) 7:6 (11-9), 4:6, 6:3

Később:

Gálfi Dalma-Jana Cepelova (szlovák) 18.30

 

(MTI)

Megosztás

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

Hello Sport

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

  • 2024.03.19

30. alkalommal rendezték meg a Dockyard Havas Szezonzárót az ausztriai Kreischbergen. A jubileum és március 15. apropóján egy közös ünnepi lecsúszást is tartottak, amin több száz magyar csúszott le együtt az emlékező menetben.

 

Pécsett fut az antarktiszi ultramaraton győztese

Sport

Pécsett fut az antarktiszi ultramaraton győztese

  • 2023.03.4

Az antarktiszi ultramaraton győztes Lubics Szilvia beteg gyerekek segítésére buzdít a Pécs-Harkány futóversenyen való részvételével. Az ultrafutó főtámogatójával, a CHERRISK csapatával újabb jótékonysági kampányt indít, ezúttal egy regionális szervezetet, a Nevetnikék Alapítványt támogatják futással és ’cserkókkal’.