2023. február 6.
A nyár legkellemesebb meglepetése a déli parton

A nyár legkellemesebb meglepetése a déli parton

Osztrák precizitás, erdélyi vagányság és balatoni vendégszeretet elegye teszi olyan szerethetővé a balatonszemesi Zier Bisztrót.

A hiánypótló vendéglátóhely 2022-ben kibővített vendégtérrel készült a szezonra. Zier Dani tulajdonos-séf a második szezonjára megvalósította célját és legyőzze a balatoni vendéglátás körül kialakult sztereotípiákat.

 

Fotó: Valkai Réka 
 

„Erdélyben születtem, de itt nőttem fel, a Balaton a szerelmem. Nyolc évesen evőeszközt törölgettem, 12-13 évesen már felszolgáltam. Az anyukám szakács volt, folyamatosan mellette sertepertéltem a konyhában. A szakmát Siófokon végeztem el, aztán gyakorlatot szereztem a Balaton legjobb helyein. A Balaton déli partja a gyerekkorom helyszíne, ezért itt indítottuk el a bisztrót. Senkit nem másolunk, és nem fogunk sem hamburgert, sem lángost árulni. Sajátos ízvilágot alakítunk ki, házitésztával, sajtokkal, grillel, halakkal” – magyarázta Zier Dani, aki az év többi részében Ausztriában konyhafőnök, négycsillagos szállodában. A hely vonzerejét a séf személye tovább erősíti: Dani olyan típusú férfi, akinek a „közelében éhes és szomjas lesz az ember”, és ő kis szerencsével koccint is egyet a betérőkkel.

Tavaly is nagy volt már az érdeklődés, hamar elterjedt a hír, hogy új, minőségi szolgáltatás nyílt Szemesen. Kedves kiszolgálás, minőségi alapanyagok, gyorsaság, tisztaság, precizitás – mindez a kerékpárút mellett. Dani elmondása szerint gyakran be kellett zárni a kaput teltház miatt, de a minőségből nem akartak a mennyiség rovására engedni. Aztán idén, amint véget ért a síszezon Ausztriában, és a csapat visszatért a magyar tenger partjára, megkezdték a bővítést mind a konyhában, mind a vendégterekben. Mindent megtettek azért, hogy a vendégek idén is a lehető legjobbat kapják. Újra bebizonyosodott, hogy a hely célja nem elsősorban a haszonszerzés, ez inkább egy szerelemprojekt.

 

 

„A konyhát fejlesztettük, bővítettük, 60 négyzetméter további zárt ügyféltéret alakítottunk ki, hogy az időjárás kevésbé befolyásolja a forgalmat. Legyünk őszinték, a Balaton gazdasági racionalitása csekély, a két hónapos szezont kell megragadni minőségi vendéglátással, aztán a rövid elő- és utószezonon kívül csend van. Ez inkább szerelem, nem egy olyan hozam, mintha a nagykörúton egy jól prosperáló helyet nyitna az ember” – tette hozzá Zier Dani, aki azt is elárulta, hogy sikere nem csak rajta, hanem az egész csapaton áll. Minden alkalmazott együtt dolgozik Obertrauernben, nem pusztán kollégák, de barátok is, így mindenki beleteszi azt a pluszt, ami után a vendégek biztosan elégedetten távoznak.

Milyen jó, hogy messze még a síszezon!

Megosztás

Így választunk bőrápolási termékeket

Hello Mozaik

Így választunk bőrápolási termékeket

  • 2023.01.20

Fontos a fenntarthatóság, a növényi összetevők és a természetes alapanyagok használata – derült ki a Herbiovit közel 500 fős felméréséből, amelyet a hazai bőrápolási termékek vásárlási szokásairól készítettek.

Tisztítsd télen is zöld smoothie-kkal a tested és a lelked - 3+1 ok, hogy miért fogyassz zöld turmixot minden reggel

Hello Mozaik

Tisztítsd télen is zöld smoothie-kkal a tested és a lelked - 3+1 ok, hogy miért fogyassz zöld turmixot minden reggel

  • 2022.12.21

Ebben a hideg időszakban többen tapasztalhatják a szorongás vagy a depresszió jeleit. Ezeket a problémákat legtöbben vényköteles gyógyszerekkel, terápiával vagy a kettő kombinációjával orvosolják. Azonban érdemes a természetes gyógymódokat is figyelembe venni, ilyen például a zöldségekkel dúsított smoothie, ami azon túl, hogy tisztít, méregtelenít, még a mentális egészséget és a fókuszt is javítja, az elkészítéséhez pedig csak egy turmixra van szükségünk. Íme 3+1 ok, hogy miért érdemes minden reggelt zöld turmixszal indítani - szakértő tippjeivel.