2024. április 28.
 3 tipp, hogyan készítsd fel a lábaid nyárra

3 tipp, hogyan készítsd fel a lábaid nyárra

A hideg időjárás és a zárt cipők miatt a lábaink gyakran kiszáradnak és berepedeznek, emellett a bőrkeményedés, a tyúkszem és a körömgomba is gyakoribbá válhat. A tavasz beköszöntével, ahogy egyre melegebb a hőmérséklet, előkerülnek a szandálok, nyitott orrú cipők és papucsok. Míg télen a zárt cipőben el tudtuk bújtatni a lábainkat, ez nyáron már sokkal nehezebb. Összegyűjtöttünk néhány lábápolási tippet, amelyek segítenek felfrissíteni és megújítani a lábaidat a nyárra.

 

 

1, Távolítsd el a bőrkeményedéseket, kezeld a száraz, repedezett bőrt

A száraz bőr hajlamosabb a repedésre, ami fájdalmat és kellemetlenséget okozhat. Fontos az is, hogy a bőrünk hidratált legyen. A lábkrémek és lábolajok segítenek hidratálni a bőrt, és megakadályozzák a kiszáradást. Ha a lábunk különösen száraz, akkor ajánlott éjszakai krém használata is, amely ápolja a bőrt és elősegíti a regenerációt. 

A bőrkeményedés az egyik leggyakoribb lábprobléma. A zárt cipők viselése miatt a bőrünk keményebbé válhat, olyan helyeken vastagodhat meg főleg, ahol a cipő súrlódik a lábfejen vagy a sarok részen. Ezt azonban könnyen kezelhetjük akár otthon is. Először is, vegyünk egy kellemes lábfürdőt 15-20 percig. A vízbe tehetünk egy kis almaecetet, teafaolajat vagy szódabikarbónát. A lábáztatás után reszelővel távolítsuk el a felesleges bőrt, majd hidratáló puhító krémmel masszírozzuk át. 

 

2, Használj rendszeresen vadgesztenye tartalmú krémet

Bizonyára sokakkal történt már olyan, hogy egy fárasztó, hosszú nap után hazaérve a munkából úgy éreztük, hogy leszakad a lábunk. Ebben az esetben nyújthat segítséget számunkra egy vadgesztenye alapú krém. A vadgesztenye magjának fő hatóanyaga az eszcin, de tartalmaz még allantoint kumarint és flavonoidokat.

A vadgesztenye jótékony hatással van az érrendszerre, továbbá kötőszövet- és érfalerősítő hatásáról ismert. Feszessé teszi és tonizálja a bőrt, csökkenti a nehéz-láb érzetet, segíti a felszívódást a véraláfutásoknál, zúzódásoknál, jótékony hatással van a hajszáleres keringésre, valamint ízületi fájdalmak esetében is alkalmazható.

A vadgesztenye lábkrémet ajánlott visszeres, fáradt és nehéz lábérzet csökkentésére lábápolási céllal. A készítményben a vadgesztenye mellett található még frissítő hatású borsmenta illóolaj, szőlőlevél kivonat, amely érfalvédő és gyulladáscsökkentő hatással bír.

 

3, Segítsd a lábat felfrissülni lábmasszírozó görgővel és rendszeres lábmasszázzsal

A lábgörgővel masszírozhatjuk a lábfejünket, a talpunkat és a lábszárunkat. Ez segít eltávolítani a feszültséget és a stresszt a lábainkból, ami egy hosszú nap után különösen fontos. Használat előtt érdemes egy kellemes váltott hideg-meleg vizes fürdőt venni, hogy javítsuk a görgő hatékonyságát. A görgő ráadásul nem csak a feszültséget enyhíti, hanem segít eltávolítani a bőrkeményedéseket is. Javíthatja a lábak egészségét és segíthet enyhíteni a megfáradt lábak fájdalmat. Ajánlott hetente többször is alkalmazni, és rendszeresen beilleszteni a lábápolási rutinba, majd finoman lágyan átmasszírozni a felfrissített lábat.

Ha azonban ezek mellett úgy érzed, hogy szakszerű segítségre van szükséged, egy pedikűrös szakember tud ebben segíteni. Kezelés nélkül néhány esetben nehéz megszabadulni a tünetektől, azonban rendszeres lábápoló hidratáló krém használatával az újabb kialakulás elkerülhető. A tavaszi lábápolás nem csak a megjelenésünket javíthatja, hanem segíthet megőrizni a lábak egészségét is.

Megosztás

Most a Hungexpón érdemes fagyizni!

Mozaik

Most a Hungexpón érdemes fagyizni!

  • 2024.03.3

Huszonhat gyártó várja termékeivel az olasz konyha szerelmeseit a SIRHA Budapesten. Az Olasz Szigeten Itália ikonikus alapanyagait vonultatják fel, amiket egyszerűségük tesz rendkívülivé, ezért is lettek világhírűek.

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

Hello Mozaik

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

  • 2023.09.21

Az ősz beköszöntével az idénygyümölcsök és -zöldségek széles és színes kínálata egyre szűkül és hajlamossá válhatunk a vitaminokban szegényebb, de nehezebb, zsírosabb ételek fogyasztására. Ezzel párhuzamosan egyre kevesebb napfény ér bennünket, a levegő lehűlése és a fokozott őszi stresszterhelés pedig sajnos magával hozza a náthaszezont.