2024. április 16.
Átvette kinevezését a Honvéd Vezérkar új főnöke

Átvette kinevezését a Honvéd Vezérkar új főnöke

Szájer szerint alaptalan az Unió fenyegetőzése, Habony ismerőse újraélesztené a bevándorlási programot, az agráriumba delegálná a közmunkások egy részét az új miniszter, tisztújítás az LMP-nél és még az üzemanyagárak is emelkednek.

A korábbi hírekkel ellentétben mégsem a titkosszolgálati háttérrel rendelkező Kovács József altábornagy, hanem Korom Ferenc vezérőrnagy a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság eddigi parancsnoka vehette át kinevezését Áder Jánostól. Korom Ferencet ezzel egyidejűleg altábornaggyá léptették elő. (MTI)

 

Szájer: Alaptalanok az uniós források elvételéről szóló fenyegetések

Az uniós források elvételéről szóló fenyegetések a levegőben lógnak, sok alapjuk nincsen. Az uniós szabályok megváltoztatásához Magyarországra is szükség van, nyugtatott meg mindenkit a Magyar Időknek adott interjúban Szájer József. A Fidesz–KDNP EP-képviselője szerint minden honfitársunknak kínos nézni, ahogy ellenzéki képviselők hazánk ellen szólalnak fel, de minden ilyen esetben szavazatokat vesztenek itthon. A politikus a 2019-es európai parlamenti választásokról azt mondta: az az eddigi életformáinkat fenyegető külső veszélyekkel szembeni politikai tétlenség elleni voksolás lesz.

 

Új bevándorlási programot hirdet Kínában Habony Árpád ismerőse

A legnépszerűbb kínai közösségi portálon, a WeChaten jelent meg erről hirdetés, mely a korábbi kötvényüzlettől eltérően nem állampapír, hanem ingatlanvásárlásért kínál letelepedési engedélyt. A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye szerint a hirdetésben hazugságok vannak és a Külügyminisztérium meg fogja tenni a szükséges lépéseket a szóban forgó cég ellen. Ez azért lesz érdekes, mivel ez a cég annak a Lian Wangnak a tulajdonában áll, aki ismert a hazai ingatlanos körökben, hovatovább ugyanaz az ügyvédi iroda jár el az ő ügyeiben is, mint amelyik Habony Árpád és Rogán Antal jogi képviselőjeként is ténykedik. Érdemes még ehhez hozzávenni, hogy Habony Árpád Hong Kong-i cége ugyanarra a címre van bejegyezve, mint Wang két másik ingatlanos vállalkozása – derül ki a Direkt36 tényfeltáró anyagából.

 

Nagy István: a mezőgazdaság versenyképességének kulcsa a munkaerőhiány enyhítése

A mezőgazdaság versenyképességének, az ágazat fejlődésének a munkaerőhiány enyhítése, illetve a fiatalok bevonása a kulcsa - jelentette ki Nagy István agrárminiszter-jelölt az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában. Mint mondta, ennek érdekében olyan támogatási rendszert kívánnak kiépíteni, amely lehetőséget teremt a munkaadóknak arra, hogy ne idénymunkaszerűen foglalkoztassák az embereket, hanem teljes állásban. Ugyanakkor új fejezetet nyitnának a vidékfejlesztési pályázatok, a fiatal gazda támogatások területén - fűzte hozzá. Felhívta a figyelmet arra, hogy miközben az agráriumban egyre égetőbb a munkaerőhiány, vidéken 150 ezer ember végez közmunkát.  Ebben a helyzetben, megfelelő ösztönzők kialakításával, legalább 50 ezer embert fel tudna szívni az agrárium. Ugyanis a fejlődés feltétele, hogy lesz-e aki ellátja a jószágot, leszüreteli a gyümölcsfát és felül a traktorra. (MTI)

 

Egy-egy jelölt van az LMP női és férfi társelnöki posztjára

Szél Bernadett és Keresztes László Lóránt - mondta el az MTI-nek szerdán Kanász-Nagy Máté, a párt szóvivője. Az LMP május 26-án és 27-én, Székesfehérváron tartja előrehozott tisztújító kongresszusát, a jelöltállítás folyamata kedden este zárult le.  A párt elnökségi titkári pozíciójára négy jelölt van: Csoma László, Ábrahám Júlia, Gerstmár Ferenc és Kanász-Nagy Máté.  A kilencfős elnökségbe a titkár és a két társelnök mellett további hat tagot választ a kongresszus, a tagságért számos ember elindul. Az LMP teljes tisztújítást tart, így újjáalakul az Országos Politikai Tanácsa is. E testület tagjainak többségét a területi szervezetek delegálják, amelyek még a kongresszus előtt megtartják közgyűléseiket erről.  Megújul a párt etikai, fegyelmi, valamint pénzügyi ellenőrző bizottsága is.

 

Emelkedett az üzemanyagok ára

Emelte bruttó 7 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 8 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. Az emeléssel a benzin literenkénti átlagára 388 forintra nőtt, a gázolajé pedig 397 forintra emelkedett. Az üzemanyagok ára legutóbb egy hete változott, akkor a 95-ös benzin bruttó 3 forinttal, a gázolaj bruttó 2 forinttal drágult, a benzin literenkénti átlagára 381 forintra, a gázolajé pedig 389 forintra nőtt. Az autósok 50 forintos különbséget is tapasztalhatnak a töltőállomások árai között. A benzin ára 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint. (MTI)

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.