2024. április 16.
Ez volt a lényeg a 50. héten

Ez volt a lényeg a 50. héten

Az elmúlt hét fontosabb híreinek rövid összefoglalója.

Készül a világ a védőoltásra: Belgiumban még vakcina nélkül, de már elkezdték gyakorolni az oltások tömeges beadását. Nálunk zajlik a kérdőíves igényfelmérés: a hét közben a tisztifőorvos többször hangsúlyozta, hogy nem lehet vakcinát választani, mert annak típusát és gyártóját szakmai alapokon jelölik ki. Eközben az amerikai Pfeizer fejlesztését engedélyezik a legtöbben. Az Államokban taps közepette gördült ki az első hűtőkamion a gyógyszergyártótól, amelynek 100 millió darabos megrendelése van csak belföldön.

A Mercedes hatalmas magyarországi high-tech beruházást jelentett be a múlt héten: hazánkban első ízben indul tisztán elektromos autó szériagyártása Kecskeméten.

Komoly stratégiai győzelem, hogy a lengyel és magyar kormányzat érvényesíteni tudta akaratát az uniós költségvetés vitájában. A vétó belebegtetésével és a soros német elnökség támogatásával sikerült elérni, hogy ne lehessen politikai alapon megakadályozni a tagállami kifizetéseket.

Kormányzati engedéllyel folytak tovább a magyarellenes támadások Ukrajnában. Kárpátalján ismét kommandósok szálltak meg magyar szervezetek irodáit.

Eger közvetlenül elérhető mostantól a fővárosból óránként induló Intercity vonattal a múlt héten indult új menetrend szerint.

Nagy mennyiségű zárjegy nélküli cigarettát próbált meg az ukrán-magyar határon átcsempészni Legény Zsolt csütörtökön. Az MSZP-s politikus diplomata útlevelét a Külügyminisztérium azonnal bevonta.

 

A hét száma: 3500
A teljes édesipar évente megközelítőleg 3500 tonna szaloncukrot gyárt. 2020-ban csak néhány százalékos drágulás, a zselés típusokból pedig hiány várható a piacon.

Megosztás

11 év után tér vissza a világ egyik legjobb sorozata

Hello Világ

11 év után tér vissza a világ egyik legjobb sorozata

  • 2022.10.20

A BBC Earth magyar csatornáján október 30-tól látható az a lenyűgöző természetfilm sorozat, amely 6 epizódban mutatja be bolygónk olyan részeit, ahová csak a televízió segítségével juthatunk el, és amelynek látványa talán segíthet abban, hogy többet tegyünk a Föld és az élővilág megmentéséért.