2024. április 18.
Ez volt a lényeg a 38. héten

Ez volt a lényeg a 38. héten

Az elmúlt hét legfontosabb híreinek rövid összefoglalója.

A kormány szeptember 16-i döntése értelmében ettől a héttől kezdve új szabályok lesznek érvényben a koronavírus-járvány elleni védekezésben. Ennek értelmében mától kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, a színházakban, a bevásárlóközpontok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint az ügyfélfogadási irodákban is. 23 óra után minden vendéglátó- és szórakozóhely bezár, de az eddigi tizennégy nap helyett csak tíz nap a hatósági házi karantén időtartama. Mindeközben a fertőzöttek száma elérte meghaladta a 30 milliót világszerte.

 

Közleményt adott ki a Színház- és Filmművészetért Alapítvány kuratóriuma, ebben arra szólítja föl az egyetem lemondott, de távozni nem akaró vezetését, hogy az általuk szervezett politikai nevelőtábor lelepleződése után biztosítsák az oktatást. Ezzel párhuzamosan az egyetem álláspontja szerint az SZMR megváltoztatása ellentétes a felsőoktatási törvénnyel, és ennek feloldása érdekében négy keresetet nyújtottak be a bíróságra.

 

Vasárnap éjjel lezajlott az első online Emmy-díjátadó gála, amelyet a műsorvezető, Kimmy Kimmel így konferált fel: Isten hozta önöket a pand-Emmys gálán – utalva arra, hogy a pandémia miatt egy üres teremben, kartonból kivágott celebek előtt volt kénytelen előadni nyitó monológját. Az est egyik csúcspillanata volt, amikor a Jóbarátok 3 női főszereplője közösen jelentkezett be online, nem sokkal azután, hogy Jennifer Aniston személyesen vett részt az egyik nyertes kihirdetésében az esemény helyszínéül szolgáló Staples Center-ben.  

A szervezők egyébként minden jelölt címére kiküldtek egy vegyvédelmi ruhába öltözött futárt a díjjal, de a küldöncök csak azokhoz csöngettek be, akinek a neve elhangzott a borítéknyitás pillanatában.

 

A hét száma: 258.300
Az Egyesült Királyságban naponta 185 emeletes busznyi szemét gyűlik össze az általános és középiskolákból, ezzel évi mintegy 258.300 tonna oktatási hulladékot termelve.

Megosztás

11 év után tér vissza a világ egyik legjobb sorozata

Hello Világ

11 év után tér vissza a világ egyik legjobb sorozata

  • 2022.10.20

A BBC Earth magyar csatornáján október 30-tól látható az a lenyűgöző természetfilm sorozat, amely 6 epizódban mutatja be bolygónk olyan részeit, ahová csak a televízió segítségével juthatunk el, és amelynek látványa talán segíthet abban, hogy többet tegyünk a Föld és az élővilág megmentéséért.