2024. április 18.
Ez idén a legvonzóbb úticél a horvát tengerparton

Ez idén a legvonzóbb úticél a horvát tengerparton

Ezt a kis édenkertet a Horvát Turisztikai Iroda is a legszebb félszigetnek nevezte, ráadásul elhelyezkedése miatt a koronavírus sem érte el ezt a helyet, így Primošten tűnik a Horvátországba készülő családok és a párok egyik legjobb választásának.

Primošten az aktív és nyugodt pihenések idei slágere lesz. A Budapesttől 710 kilométerre fekvő településre autóval is kényelmesen el lehet jutni, kb. 7 óra az út, és az útból 625 km-t autópályán tehetünk meg.

 

Édenkert a családoknak, romantikus búvóhely a pároknak
A Šibenik, Trogir és Split között elhelyezkedő, nagyon kellemes mikroklímával rendelkező település természeti adottságai révén védett a széllökésektől és hullámoktól is. Ebben a régióban a természet szinte érintetlen, a tengerparti fürdőhelyek kristálytiszta vizükkel bűvölik el a látogatókat. Hajókirándulásokon vehetünk részt az öblök, szigetek és félszigetek között, élvezhetjük a mediterrán konyhaművészet remekeit, keskeny utcákon barangolhatunk a középkori óváros jellegzetes házacskái között. Felfedezhetjük a Kornati és Krka nemzeti parkokat, a dalmát szőlőskerteket, az UNESCO által védettnek nyilvánított történelmi falut. Pezsdítő vízi sportok, lélegzetelállító művészeti alkotások, ínycsiklandó, mézzel készült termékek, különleges divatcikkek és emléktárgyak – mindez elérhető közelségben. Azonban a legidillibb helyen is zátonyra futhat a nyaralásunk, ha melléfogunk a szállással – érdemes hát alaposan körül járni ezt a kérdést.

 

Hotel vagy kemping?
A helyiek és a rutinos utazók véleményét erősíti meg a goulet.com utazási szakértői platform, amely szintén a tengerparton található Hotel Zorát említi a félsziget legkedveltebb szállodájaként. A 3 csillagos hotelben most a Comfort szoba áráért foglalhatunk Premier Club szobát, ahonnan a legpompásabb tengeri kilátást élvezhetjük. (A last minute ajánlat ide kattintva érhető el!) A booking.com fórumon a vendégek 9,6-ra értékelték a szálloda elhelyezkedését. A Hotel Zora a nyaraló családok kedvence, de a vakációjukat itt töltő párok is 9,5-re értékelték. A szálloda saját teniszpályával, játszótérrel és wellness központtal rendelkezik. A történelmi városközpont ötszáz, a tengerpart csupán 50 méterre található. Aki még ennyit sem akar sétálni a vízért, az élvezheti a látványos, félig fedett medence nyújtotta kényelmet.

Aki inkább a természet közelségét élvezné, annak tökéletes választás a primošteni régió legnépszerűbb autós-kempingje. A Camp Adriatic vendégköre 60%-ban visszatérő látogatókból áll, akik 80-140 m2 parcella-területen rendezkedhetnek be, akár sátorral, lakókocsival vagy lakóautóval (8 méternél hosszabbat is fogadnak!) érkeznek. A vendégek – akik akár két kutyát is vihetnek magukkal – kényelméhez fél- vagy teljes panziós étterem, kávézó, élelmiszer bolt és ingyenes Wi-Fi járul hozzá. Az aktív időtöltést kedvelők hódolhatnak a strandröplabda, tenisz és foci sportoknak, de a közelben lehetőség van vízi biciklizésre és búvárkodásra is. Egész nap animációs programok szórakoztatják a vendégeket, a gyermekek számára pedig a Mini Club kínál nagyszerű időtöltést. Az elhelyezkedése és kényelmi szolgáltatásai miatt sokszor teltházas kempingbe érdemes időben lefoglalni a helyünket: itt most 10%-os árengedménnyel és welcome drinkkel várják az egész családot. (A last minute ajánlat ide kattintva érhető el!)

Megosztás

11 év után tér vissza a világ egyik legjobb sorozata

Hello Világ

11 év után tér vissza a világ egyik legjobb sorozata

  • 2022.10.20

A BBC Earth magyar csatornáján október 30-tól látható az a lenyűgöző természetfilm sorozat, amely 6 epizódban mutatja be bolygónk olyan részeit, ahová csak a televízió segítségével juthatunk el, és amelynek látványa talán segíthet abban, hogy többet tegyünk a Föld és az élővilág megmentéséért.