2020. december 1.
Világháborús anyahajót talált a Microsoft alapítója

Világháborús anyahajót talált a Microsoft alapítója

A fantasztikus felfedezésről videofelvételeket is bemutattak. 

Paul Allen egy mélytengeri felfedezőcsapat élén, mintegy 750 kilométerre az ausztrál partoktól megtalálta a második világháborúban elsüllyesztett USS Lexington amerikai anyahajót.

A roncs, vagyis korábbi becenevén „Lady Lex” a világtörténelem első anyahajók közti ütközetének volt a vesztese, mely a Korall-tengeri csata egy epizódját képezte – írja a Mashable.  A 37 ezer tonnás monstrum több japán torpedótalálatnak köszönhetően került a 3000 méter mélyen lévő végső nyughelyére, de szerencsére a legénység túlnyomó többségét, 2770 embert és a kapitány kutyáját Wagsot sikerült megmenteni.

Paul Allen már sok éve foglalkozik óceánkutatással, melynek szerves része a mélytengeri régészet is. 2015-ben szintén ő volt, aki megtalálta a Muszasit, minden idők egyik legnagyobb csatahajójának roncsait a Fülöp-szigetek közelében.

Megosztás

A legősibb és legfiatalabb kórokozó szorításában

Hello Tudomány

A legősibb és legfiatalabb kórokozó szorításában

  • 2020.05.11

Napjainkban az emberiség egyidejűleg szenved a legősibb és a legfiatalabb kórokozók pusztításától. 4000 év óta velünk él a mycobacterium leprae, ugyanakkor szenvedő tanúi vagyunk annak, hogy totális rohamot indít a legfiatalabb, a Covid-19 nevű vírus is.