2018. november 16.
Csinálj Game Boy-t a mobilodból!

Csinálj Game Boy-t a mobilodból!

Jön a kiegészítő, ami visszarepít a gyermekkorunkba.

Az utóbbi időben a retró számítógépes- és konzoljátékok újabb virágkorukat élik, és a Nintendo ennek jegyében a közelmúltban kiadott már egy NES és egy SNES Classic-ot is, ami igen hamar népszerűvé vált, és a várakozásokat is bőven felülmúlta – számolt be a Promotions.hu.

Most pedig egy olyan fejlesztést mutattak be, amely az okostelefonunkat alakítaná át Game Boy-já, mindehhez pedig csak egy speciális tokra és egy letölthető alkalmazásra lenne szükségünk. A szabadalmat még márciusban nyújtotta be a Nintendo, és most hozták nyilvánosságra a termék specifikációit.

Olyan, mint egy tok

A Game Boy borító egy flip-stílusú telefontokhoz hasonlít, vagyis mintegy könyvborító öleli át a telefont, így tehát van egy hátlapja és egy fedőlapja, amin egy körülbelül akkora négyzet alakú kivágás van, mint a Game Boy képernyője. A kivágás alatt pedig a fizikai gombok helyezkednek el és tapadnak a telefon érintő-kijelzőjéhez, ugyanúgy, mint azok a Game Boyon is megtalálhatóak.

Ezzel gyakorlatilag meg is kaptuk a Game Boy külsejét és irányítását, már csak a hozzá való szoftvert kell majd letöltenünk a Google Play vagy az Apple Store oldaláról. A szoftver ezt követően elvégzi a szükséges beállításokat, és máris játszhatunk régi, közkedvelt Game Boy játékokkal.

Az árat még nem tudni

Hogy pontosan mikortól és mennyiért lehet kapni a tokot, valamint letölteni a Nintendo szoftverét, egyelőre nem lehet tudni; illetve néhány kérdésre sem kaptunk még választ. Többek közt, hogy a különböző típusú és ezáltal eltérő kijelző méretű telefonokra külön-külön lehet-e majd tokot vásárolni, vagy csak bizonyos szabványméretnek megfelelő készülékeknél tudjuk ezt a fícsört alkalmazni.

A játékok is felvetnek néhány kérdést

Továbbá arról sem szól a fáma, hogy egy bizonyos mennyiségű és a telefonra optimalizált játékot egyben megkapunk a letölthető szoftverrel, vagy azokat külön lehet majd pluszban megvenni és letölteni.

Mindenesetre ígéretesnek hangzik ez a fejlesztés, és elnézve a Nintendo jelenlegi sikeres üzletpolitikáját, és a felhasználókhoz való pozitív hozzáállását, valószínűleg hamar népszerűvé válhat a márka rajongói körében, ha ez a koncepció valóban jól működik majd.

Megosztás

Kódolatlan csatornákat ajándékoz a UPC

Hello Trend

Kódolatlan csatornákat ajándékoz a UPC

  • CNM
  • 2018.10.8

Tizenkilenc nap, hét csatorna, több mint száz prémium film, sorozat és dokumentumfilm. A UPC Direct péntektől kódolatlan időszakkal jelentkezik minden ügyfele számára. A filmek és sorozatok szerelmesei, dokumentumfilm rajongók, de még a harcművészetek kedvelői is megtalálhatják kedvenc műsoraikat a FilmBox kódolatlan időszaka alatt október 5-tól egészen október 24-ig a UPC Directnél.

Egyedülálló magyar módszer indulhat hódító útjára

Hello Trend

Egyedülálló magyar módszer indulhat hódító útjára

  • CNM
  • 2018.09.24

Újabb dimenzióval bővült a díjnyertes Plukkido Ideki programja, mely már nem csak a konfliktusok elkerülésében segít, hanem a helyi csodák felfedezésére invitál. A magyar mesélés hagyományaira is építő nevelési módszert akár hetek alatt a gyerekek, szülők és önkormányzatok szolgálatába lehet állítani, így támogatva a nyugodtabb hétköznapokat.