2024. április 16.
Ronaldót másképp látják a magyarok

Ronaldót másképp látják a magyarok

A Neticle a portugál sztár személyes brandjét Messiével és Neymaréval vetette össze. A magyar netezők mindent megbocsájtották CR7-nek, míg riválisaival számonkérők voltak.

A bő négy hét alatt 46 ezer említés született a foci vb-ről Magyaroszágon, aminek 60 százalékát a hírek, 40 százalékát a social media vélemények teszik ki. Hogy ez a 46 ezer mekkora szám, azt jól érzékelteti, hogy az online médiában, függetlenül attól, hogy rendeztek-e meccset vagy nem, minden nap 8-900-szor került szóba a vb – olvasható a Neticle elemzése a Digital Hungaryn.

A vb három legnagyobb világsztárjának, Ronaldónak, Messinek és Neymarnak a megítélését vizsgálta a Neticle. Az egyik megállapítás, amit tettek, hogy a Facebook egyeduralma nem érvényesült olyan erősen: fórumokon és a cikkek alatti kommentszekciókban is ment a szakértés.

 

Ronaldo a király

Ha a vb idején megnézzük a három sztár neve körüli online pezsgést, akkor látszik, hogy Ronaldo igazi győztes típus, még a gyengébb portugál szerepléssel együtt sem tudott romlani a Ronaldo-brand megítélése. Végig pozitív maradt, igaz, ebben az online médiában keletkező nagy hírverésnek van nagyobb érdeme, a közösségi médiában több teret nyer a csalódott szurkolói hang.

Azt is kijelenthetjük, az argentin szurkolók nagy szomorúságára, hogy Messi az igazi vesztese a felejthető formának és közepes teljesítménynek hármójuk közül. Neymar pedig az igazi botrányhős, aki hol a hajával, hol a műeséseivel vonta magára a média figyelmét, de láthatóan nem jött ki belőle jól, a Neticle médiaadatai szerint.

A csapat teljesítménye sem számít

Mivel Ronaldo játéka nem kapott olyan éles kritikákat a vb alatt, a megítélése inkább stagnált e kezdeti sikerek után. De jól mutatja a portugál sztár személyes márkájának erejét, hogy bár elsődlegesen a portugál csapat meccsei és a teljesíténye határozta meg a vele kapcsolatos véleményeket, a július 10-én hivatalossá váló átigazolásával sem foglalkoztak kevesebbet, mint a portugál csapat június 30-i kiesésével a vb-ről. Mindkét esemény 1200 említést generált egy nap alatt, ráadásul az átigazolása kiemelten pozitív sajtóvisszhangot kapott.

Neymar és Messi megítélése inkább volt hullámvasúthoz és szabadeséshez hasonlítható, a szurkolók olyan dolgokat is számonkértek rajtuk, melyeket CR7-nek elnéztek – derül ki a Neticle elemzéséből.

Megosztás

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

Hello Sport

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

  • 2024.03.19

30. alkalommal rendezték meg a Dockyard Havas Szezonzárót az ausztriai Kreischbergen. A jubileum és március 15. apropóján egy közös ünnepi lecsúszást is tartottak, amin több száz magyar csúszott le együtt az emlékező menetben.