2024. április 26.

Hamis recepteket akartak felhasználni Nagykanizsán

Két budapesti nőt felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek Nagykanizsán. A vád szerint hamisított receptekkel próbáltak meg gyógyszereket kiváltani - tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője szerdán az MTI-t.

Vándor Virág az előzményekről közölte: a két vádlott 2016 áprilisában azért utazott Nagykanizsára, hogy orvosi rendelőkből lopott, hamis adatokkal kitöltött recepteket váltsanak ki. A vényeken olyan pszichoaktív gyógyszerek szerepeltek, amelyeket csak szakorvos írhat fel, és hatóanyag-tartalmuk miatt - mint droghelyettesítő anyag - jól értékesíthetők a feketepiacon.

A két vádlott hét patikában váltott be recepteket úgy, hogy az elsőrendű vádlott több esetben hamis igazolványt mutatott fel.

A Nagykanizsai Járásbíróság első fokon ötrendbeli közokirat-hamisítás bűntettében és 19 rendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétségében találta bűnösnek kedden az elsőrendű vádlottat, akire 20 hónap, három évre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki. Társát 12 rendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétségében ítélték el 14 hónap fogházra, amelynek végrehajtását két évre függesztették fel.

Az ügyész három nap gondolkodási időt kért, ezért az ítélet még nem jogerős.

Megosztás

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

Hello Mozaik

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

  • 2023.09.21

Az ősz beköszöntével az idénygyümölcsök és -zöldségek széles és színes kínálata egyre szűkül és hajlamossá válhatunk a vitaminokban szegényebb, de nehezebb, zsírosabb ételek fogyasztására. Ezzel párhuzamosan egyre kevesebb napfény ér bennünket, a levegő lehűlése és a fokozott őszi stresszterhelés pedig sajnos magával hozza a náthaszezont.  

 

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

Hello Mozaik

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

  • 2023.08.29

Útmutatónkban összegyűjtöttük az őszi-téli kuckózós időszak szín trendjeit, amelyek a legnagyobb divatházak kifutóin már megmutatták magukat, és tippeket adunk, hogy ezeket hogyan érdemes kombinálni.