2024. április 24.
Cséplőbandák és kézikaszás aratók viadala

Cséplőbandák és kézikaszás aratók viadala

Július 13. és 15. között immáron 30. alkalommal kerül megrendezésre a Göcseji Aratónapok Nova településen. A jubileum alkalmából számos vonzó programmal és újdonsággal is készülnek a szervezők.

Kit hívunk kaszásnak, marokszedőnek, kötélvetőnek és kötözőnek? Mire képesek ők és hogyan néz ki egy cséphadarós cséplőverseny? Milyen látványt nyújt, amikor az aratók elözönlik a mezőt és a kézi kaszák egyszerre suhannak a gabonában? Hogy néz ki a hagyományos aratási teríték a kepe tövében? A Göcseji Aratónapokon kiderül.

 

 

Idén első alkalommal kerül megrendezésre a Göcseji Tarlófutóverseny, ahová sok szeretettel várják a versenyzőket és a szurkolókat. Ugyancsak első ízben kerül sor a lélegzetelállító Élő Bika Rodeó Közép-Európa Bajnokságra. A bikák és az őket lovagló riderek küzdelme igazi látványosságnak ígérkezik. A versenyfutamok között pedig vadnyugati stílusú bemutatók és a hazai western lovaglást felvonultató műsorszámok teszik teljessé majd a show-t.

 

 

Érdemes a falusi ízek világába is belekóstolni, július 14-én szombaton például ingyenes gulyáspartival várnak mindenkit a szervezők. De a rendezvényen lesz minden, ami szem szájnak ingere – népzene és néptánc, Off Road Show, Tündérkert bemutató, sportlövészet, íjászbemutató, kézműves vásár, népi játékok – kicsiknek és nagyoknak. Szombaton és vasárnap is ingyenesen látogatható lesz a helytörténeti gyűjtemény valamint a katolikus műemlék templom.

 

 

A falusi mulatság nem igazi élőzene nélkül. Péntek este a Nemzeti Hang együttes koncertje után Éder Gabee buli lesz, közben éjfélkor Bódi Csabi. Szombat délután egyedülálló produkciójával érkezik a 100 tagú cigányzenekar, az Aratóbálon a Fáraó együttes szolgáltatja majd a talpalávalót, de fellép Csimszi Rudolf & Mónika, Kacor Feri, Jolly & Suzi. A 3 napos eszem-iszom, dínom-dánom show-t végül az Ismerős Arcok koncertje zárja.

 

 

Megosztás

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

Hello Mozaik

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

  • 2023.09.21

Az ősz beköszöntével az idénygyümölcsök és -zöldségek széles és színes kínálata egyre szűkül és hajlamossá válhatunk a vitaminokban szegényebb, de nehezebb, zsírosabb ételek fogyasztására. Ezzel párhuzamosan egyre kevesebb napfény ér bennünket, a levegő lehűlése és a fokozott őszi stresszterhelés pedig sajnos magával hozza a náthaszezont.  

 

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

Hello Mozaik

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

  • 2023.08.29

Útmutatónkban összegyűjtöttük az őszi-téli kuckózós időszak szín trendjeit, amelyek a legnagyobb divatházak kifutóin már megmutatták magukat, és tippeket adunk, hogy ezeket hogyan érdemes kombinálni.