2020. június 1.

Május végén lesz az első Örvényeshegy Piknik

A világ egyik legjobb gitárosa, Al Di Meola nyitja meg az Örvényeshegyi Pikniket Zalacsányban. Az idén elsőként megrendezésre kerülő háromnapos fesztiválon koncertekkel, színházzal, irodalommal és helyi finomságokkal várják az érdeklődőket.

A május 25. és 27. közötti összművészeti fesztiválnak Zalacsány egy csendes, erdőszéli területe, az örvényeshegyi településrész ad otthont. Ez a terület az 1200-as években a pálos rend központi jelentőségű kolostora állt.

 

A háromnapos rendezvény Al Di Meola szabadtéri koncertjével indul. Az idén 64 éves amerikai gitárművész a hetvenes évek közepe óta tartozik a világ élvonalába. Játszott a Return to Forever nevű legendás csapatban, első szólólemeze, a Land of the Midnight Sun 1976-ban jelent meg. A hetvenes évek végén zenélt először együtt Paco de Luciával, a flamenco spanyol mesterével és John McLaughlinnal, a Mahavishnu Orchestra gitárvirtuózával. Triójukkal a kilencvenes években is többször színpadra léptek, hatalmas sikerrel.

 

Al Di Meola számos alkalommal koncertezett Magyarországon, fellépett például a veszprémi ünnepi játékokon, a székesfehérvári Fezen fesztiválon, a paksi Gastroblues-on, Leslie Mandoki supergroupjában a Müpában, legutóbb 2016-ban Szarka Tamással a Budapest Kongresszusi Központban.

 

Az Örvényeshegy Piknik magyar fellépői között lesz Pély Barna, a Szabó Balázs Bandája, a Pribojszki Mátyás Band és a Jónás Vera Experiment. A közönséggel együtt fog improvizálni a Momentán Társulat, az irodalomkedvelőket Varró Dániel és Molnár György várja, gyerekprogrammal készül Szalóki Ági és Bognár Szilvia.

A fesztivált a Művészetek a Vidékfejlesztésért Alapítvány szervezi, a rendezvény fő helyszíne a Pálos Vendégház.

Megosztás

A Level 42 is jön a Paloznaki Jazzpiknikre

Hello Kultúra

A Level 42 is jön a Paloznaki Jazzpiknikre

  • 2020.01.17

Idén nyáron ismét egy legendás popbandát, a Level 42 zenekarát repítik a Balaton-felvidékre a Paloznaki Jazzpiknik szervezői. Vagyis a dűlőn a piknikezők újra a nyolcvanas évek legnagyobbjai közül kapnak egyet a boruk mellé.