2024. április 26.
Idén sem maradt el a borverseny Letenyén

Idén sem maradt el a borverseny Letenyén

Immár negyedik alkalommal rendezték meg a letenyei borversenyt.

Március 17-én a 40. nemzetközi borbírálatát rendezte meg a Letenyei Szőlő és Gyümölcstermesztők Egyesülete. Az értékelésre és az oklevelek átadására egy hétre rá, március 24-én este az Andrássy Gyula Általános Iskola étkezdéjében került sor.

Somogyi András a civil szervezet elnöke honlapunknak elmondta, a nemzetközi megmérettetésre 180 minta érkezett, melynek felét helyi termelők hozták.

A magyar, horvát, szlovén borok minőségét Horváth Miklós nagykanizsai borász értékelte és külön felhívta a figyelmet a szüret időpontjának pontos megválasztására és a tárolóedények állapotára, tisztaságára. Mint elhangzott, az idei letenyei megmérettetésre rekordszámú, nagyon jó minőségű nedűk érkeztek.

A város bora címet a zajki Hóbor Károly szürkebarát-zenit házasítása érdemelte ki a zajki hegyről, az oklevelet és a kupát Farkas Szilárd polgármester adta át.

A finom nedűből 50 üveget palackoztat le a város, amelyeket ajándékozásra használ fel a letenyei városvezetés. Az este folyamán egyébként Hóbor Károlyt meglepték tagtársai is, mivel ő sokáig egyesületi elnökségi tag volt, ezért sok éves vezetői munkája elismeréseként ajándékot vehetett át.

 (forrás: http://www.letenyemedia.hu/cikkek/letenye/a-negyvenedik-borversenyt-rendeztek-letenyen.html)

Megosztás

Puccini első nagy sikere a Müpában

Hello Kultúra

Puccini első nagy sikere a Müpában

  • 2024.02.8

A Nemzeti Énekkar és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar él a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermének kínálkozó adottságaival, félig szcenírozott előadásban mutatja be Puccini halhatatlan remekét, a Manon Lescaut-t.