2020. június 1.
A Morcheeba és az Apparat is Zalába jön!

A Morcheeba és az Apparat is Zalába jön!

Augusztusban egy rendkívül izgalmas koncepcióval indul Magyarország első különleges ’erdőfesztiválja’, az OHMYDEER.

Az augusztus 31. és szeptember 1. között megrendezésre kerülő fesztiválnak a nagy nevek mellett a nem mindennapi helyszín ad plusz töltést. A most induló, kétnapos nemzetközi fesztivált gyönyörű környezetben, Zala megyében, a Nagykanizsa mellett fekvő Csónakázó-tó partján és az Alsóerdőben rendezik meg, ahol a populárisabb nagyszínpad mellett egy kifejezetten érdekesre sikeredett másik színpadot is összehoztak a szervezők Forest Stage néven.

 

 

„Murafölde Zala megye és Magyarország legerdősebb vidéke. Itt még a Vadak az urak.” Ezen központi gondolat mentén kerül idén első alkalommal megrendezésre az OHMYDEER Fesztivál augusztus 31-én és szeptember 1-én, gyönyörű természeti környezetben. A díszletet az egyik színpadhoz a csaknem 2 km hosszú tó partja, míg a másik erdei színpadhoz a csodálatos erdőség és a Dunántúl legmagasabb kilátója adja. A természetes környezeten kívül vizuális világában is egyedi eseményre számíthatunk, LED-ek, érdekes vetítések és dekorációs megoldások formájában.

 

A szándékoltan populárisabb nagyszínpad egyik legismertebb fellépője a világhírű triphop duó, a MORCHEEBA (UK), akik júniusban megjelent új lemezüket mutatják be a fesztiválon, egyetlen magyaroszági turnéállomásként. A másik most bejelentett külföldi zenekar, a szintén alternatív brit rockbanda, a TOPLOADER lesz, a „Dancing in the Moonlight” c. slágerének szerzői. Rajtuk kívül a nagyszínpadon lép még fel ÁKOS, a WELLHELLO, a Blahalouisiana, a Hősök, Szabó Balázs Bandája és a 30Y.

 

A fesztivál igazi érdekessége a nagy fellépők mellett, hogy a szervezők nagyon izgalmas programot hoztak össze az ún. Forest Stage-re. Itt lép fel dj set-jével a napjainkat meghatározó német elektronikus zene kiemelkedő alkotója, a tavaly ősszel feloszlott Moderat oszlopos tagja, az APPARAT (GER). Itt lesz látható többek közt a holland chill elektronika neves képviselője, a Harm Coolen és Merijn Scholte Albers által alkotott formáció, a WEVAL (NL) is.

 

Mellettük a legfrissebb hazai zenekarok és DJ-k krémjét is megtalálhatják a fesztiválozók. Többek között koncertet ad a Middlemist Red, az idei Primavera-n egyedüli magyarként fellépő Dope Calypso (aki egyben a fesztivál dalát is biztosította), a magyar elektronikus zene egyik ikonja, a Žagar is live műsorral készül, valamint a Fran Palermo, a Run Over Dogs, a Mayberian Sanskülotts, a The Keeymen, a The Nobody Elses, a Panel Surfers, Somló Dávid, elektronikus vonalon pedig Akos V, a Route 8, Galactic Jackson, illetve Soundbank.

 

„A minőségi zene Délnyugat-Magyarországnak is jár, a muraföldi erdőség a nagyvárosiaknak is jár" - így szól a fesztivál hitvallása. Ez a szándék a programban és az üzleti koncepcióban is kitapintható, hiszen a nagyszínpad ismertebb, nagyobb tömegeket megmozgató előadóinak köszönhetően tudja a fesztivál megengedni magának, hogy a fővárostól 200 km-re olyan Nyugat-Európában ismert, érdekes fellépőket is elhozzon, amelyre korábban nem volt lehetőség.

 

A természetközpontúság nem csupán a helyszínválasztásban nyilvánul meg a szó szoros értelmében, de a szervezők mindent megtesznek, hogy lehetőség szerint minél több környezetbarát megoldást alkalmazzanak úgy, mint lebomló pohár, szelektív szemétgyűjtés vagy elektromos autók a fesztivál helyszínén.

 

A márkákat is valamelyest másképp kezeli az OHMYDEER a nagy és a kisebb fesztiválokhoz képest is: egyrészt nem szeretnének logóáradatot, de nem is zárkóznak el az olyan márkák megjelenésétől, akik nyitottak arra, hogy a molinómegjelenés helyett valami élményszerűt vagy éppen a köz számára hasznosat hozzanak létre a fesztivál kapcsán.

 

Az induló új, nemzetközi fesztivál augusztus végén színvonalas nyárzáró vagy őszi szezonindító hétvégi program lehet, amelyre a szervezők szeretettel várnak mindenkit a Balaton nyugati végétől az M7 autópályán mindössze negyedórányira található nagykanizsai „Fesztiválerdőben”.

 

A HELYSZÍNRŐL: MURAFÖLDE
A Zalai-dombság legerdősebb vidéke, ahol a világ legnagyobb gímszarvasai élnek. Dombok között, völgyek mélyén megbúvó tavak, patakok és melegvízű források. Csupa földére végződő kis falucska: Pördefölde, Csörnyeföld(e), Tormafölde, Várfölde, Gutorfölde, Szentpéterfölde. Dödölle, vaddisznópörkölt, rókagomba, folyami rák, tökmagolaj, áfonya, szamóca, totyogós rétes. Ez Murafölde.  

 

AZ OHMYDEER 5 ALAPELVE:

#1 Hangulat vs. profit 
Az OHMYDEER egy környezettudatos fesztivál. Cél megőrizni a meghitt hangulatot, amit korlátozott számú jegy értékesítésével tudnak biztosítani, a környezet és a közösség érdekében.

 

#2 Küldetéstudat
A szervezők hisznek a kisfesztiválokban, a meghitt hangulatban. Az igényes zene Délnyugat-Magyarországnak is jár. A muraföldi erdőség a nagyvárosiaknak is jár. Hisszük, hogy egy fesztivál lehet gondolatébresztő és ízlésformáló.

 

#3 Nincs VIP, és nem is lesz
Az OHMYDEER-en az a fontos, hogy egy közösség részeként, mindenki a lehetőségéhez mérten támogassa a kezdeményezést. Ha csak egy like-al vagy megosztással, azzal, ha pedig valaki megengedheti, az erre a célra létrehozott emelt árú támogatói jegy megvásárlásával segítheti az ügyet. Így a szponzoroktól a közönségen át a zenészekig, mindenki egyformán részesévé válhat a fesztivál létrejöttének.

 

#4 Brand-ek: IGEN. Plázahangulat: NEM. 
A fesztivál büszkén áll ki minden cég mellett, aki támogatja a kezdeményezést, és látja a jövőt egy tudatos és felelős fesztivál és közösségének kialakításában. Aki ennek szellemében képes kreativitással helyettesíteni a szokványos megjelenési felületeket. Így az OHMYDEER-en molinótemető helyett, különleges, egyedi élményt nyújtó márkakitelepülésekkel készülnek a támogatók.

 

#5 Közel a természethez
Az OHMYDEER egy természetközeli fesztivál, a szervezők egy valóban környezetbarát megoldásokat alkalmazó fesztivál létrehozását vállalják. Bíznak abban, hogy ez a természet iránti tisztelet jellemzi az OHMYDEER-re érkezőket is.

Megosztás

A Level 42 is jön a Paloznaki Jazzpiknikre

Hello Kultúra

A Level 42 is jön a Paloznaki Jazzpiknikre

  • 2020.01.17

Idén nyáron ismét egy legendás popbandát, a Level 42 zenekarát repítik a Balaton-felvidékre a Paloznaki Jazzpiknik szervezői. Vagyis a dűlőn a piknikezők újra a nyolcvanas évek legnagyobbjai közül kapnak egyet a boruk mellé.