2024. április 27.
Volt dolguk a Zala megyei rendőröknek

Volt dolguk a Zala megyei rendőröknek

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában két könnyű sérüléssel és három anyagi kárral végződő közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés.

Egy 70 éves férfi 2018. április 22-én 18 óra 53 perckor Zalaegerszegen, a Balatoni úton közlekedett személyautójával a belváros irányába, amikor egy, a kijelölt gyalogos-átkelőhely előtt várakozó gépkocsit – a záróvonalat átlépve – kikerült, majd az átkelőhelyen  elgázolt egy 15 éves fiút. A balesetben a gyalogos nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett.

Egy 47 éves férfi 13 óra 45 perckor Hahóton, a Deák Ferenc utcában bukósisak nélkül közlekedett segédmotor-kerékpárjával, amikor egy beton lámpaoszlopnak ütközött. A balesetben a motoros – akinél az alkoholszonda pozitív értéket jelzett – nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett.

 

A szolgálatot ellátó állomány két személyt fogott el, akiket bűncselekmény elkövetésén értek tetten. A zalai járőrök tizennyolc főt állítottak elő, közülük tizenhatot bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést négy esetben foganatosítottak.

 (forrás: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/helyi-hirek/zala-megyei-osszesito-343)

 

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.