2024. április 25.
Sokszínű programok a Pünkösdi Vad- és Halünnepen

Sokszínű programok a Pünkösdi Vad- és Halünnepen

Az idén harmadik alkalommal megrendezendő Pünkösdi Vad-és Halünnepen negyven program, koncertek, hagyományőrző rendezvények, gyermekműsorok, gasztrosátor, borudvar és nyitott pincék várják az érdeklődőket jövő hét végén Szekszárdon.

A május 18-án, pénteken kezdődő, négynapos sorozatot ismertető szerdai sajtótájékoztatón Ács Rezső, a város polgármestere elmondta: a koncertek, színpadi előadások mellett nyolcvanegy kézműves állítja ki terméket, a főleg szabadtéren zajló rendezvények ingyenesek lesznek és sok program várja a kisgyermekes családokat.

Az ünnep spirituális eleme lesz pünkösd hétfőn a Luther téren tartandó ökumenikus istentisztelet, de a programsorozat alapvetően a kikapcsolódásról, szórakozásról szól - jegyezte meg.

Zsikó Zoltán, a Babits Mihály Kulturális Központ ügyvezető igazgatója többek között felhívta a figyelmet arra, hogy az eseményen fellép Révész Sándor és Závodi János ex-Piramis énekes és szólógitáros, koncertet ad Rúzsa Magdi, a Punnany Massif, a Hot Jazz Band és Rákász Gergely.

A hagyományőrző programok sorában mások mellett a Bartina néptáncegyüttes, az Ifjú Szív Német Nemzetiségi Együttes, a Fölszállott a páva című vetélkedő Tolna, Somogy, Baranya megyei és vajdasági tehetségei adnak műsort, utóbbiak Pál István Szalonna és zenekarának közreműködésével. Mivel 2018 a családok éve, a kulturális központban megrendezik a Ringató - ezer család énekel című interaktív gyerekkoncertet - tette hozzá.

Keszthelyi Szabolcs, a Vendéglátók Kerekasztala Szekszárdért Egyesület elnöke közölte: a három étterem 6-7 ezer adag étellel készül a vad- és halünnepre, a gasztrosátor kínálatában például gemenci szarvasragu, vaddisznóból készült, valamint harcsa-, ponty- és keszegételek szerepelnek.

A Béla király téri borudvarban hat borászat, két pálinkaház kínálja borait és párlatait, az ünnep kísérő rendezvényén, a nyitott pincék keretében húsz szekszárdi pincészet várja a vendégeket.

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.