2020. október 28.
Sokszínű programok a Pünkösdi Vad- és Halünnepen

Sokszínű programok a Pünkösdi Vad- és Halünnepen

Az idén harmadik alkalommal megrendezendő Pünkösdi Vad-és Halünnepen negyven program, koncertek, hagyományőrző rendezvények, gyermekműsorok, gasztrosátor, borudvar és nyitott pincék várják az érdeklődőket jövő hét végén Szekszárdon.

A május 18-án, pénteken kezdődő, négynapos sorozatot ismertető szerdai sajtótájékoztatón Ács Rezső, a város polgármestere elmondta: a koncertek, színpadi előadások mellett nyolcvanegy kézműves állítja ki terméket, a főleg szabadtéren zajló rendezvények ingyenesek lesznek és sok program várja a kisgyermekes családokat.

Az ünnep spirituális eleme lesz pünkösd hétfőn a Luther téren tartandó ökumenikus istentisztelet, de a programsorozat alapvetően a kikapcsolódásról, szórakozásról szól - jegyezte meg.

Zsikó Zoltán, a Babits Mihály Kulturális Központ ügyvezető igazgatója többek között felhívta a figyelmet arra, hogy az eseményen fellép Révész Sándor és Závodi János ex-Piramis énekes és szólógitáros, koncertet ad Rúzsa Magdi, a Punnany Massif, a Hot Jazz Band és Rákász Gergely.

A hagyományőrző programok sorában mások mellett a Bartina néptáncegyüttes, az Ifjú Szív Német Nemzetiségi Együttes, a Fölszállott a páva című vetélkedő Tolna, Somogy, Baranya megyei és vajdasági tehetségei adnak műsort, utóbbiak Pál István Szalonna és zenekarának közreműködésével. Mivel 2018 a családok éve, a kulturális központban megrendezik a Ringató - ezer család énekel című interaktív gyerekkoncertet - tette hozzá.

Keszthelyi Szabolcs, a Vendéglátók Kerekasztala Szekszárdért Egyesület elnöke közölte: a három étterem 6-7 ezer adag étellel készül a vad- és halünnepre, a gasztrosátor kínálatában például gemenci szarvasragu, vaddisznóból készült, valamint harcsa-, ponty- és keszegételek szerepelnek.

A Béla király téri borudvarban hat borászat, két pálinkaház kínálja borait és párlatait, az ünnep kísérő rendezvényén, a nyitott pincék keretében húsz szekszárdi pincészet várja a vendégeket.

Megosztás

Így élünk titokban a HIV-vel

Hello Közélet

Így élünk titokban a HIV-vel

  • 2020.10.9

Márta és Éva tanárnők, édesanyák, nagymamák, feleségek. Egy dolog különbözteti meg őket másoktól: minden nap pontosan ugyanakkor gyógyszert kell szedniük, mert mindketten HIV-vel élnek. Átlagos életet, egy nem átlagos kórokozóval.