2024. április 18.
Megvannak az új államtitkárok

Megvannak az új államtitkárok

Jocky TV, kórházi nyomor, ellenzéki pótcselekvés, közéleti összefoglalónk következik.

Új csatornákat indít az Andy Vajna tulajdonában lévő Tv2 csoport. A 24. hu értesülései szerint a Jocky TV-n olyan régi sorozatok sugárzását tervezik rajta, mint a Dallas vagy a Columbo, míg a Moziverzum egy felsőkategóriás, prémium mozicsatorna lesz.

 

Politológus: a baloldal politikai hisztériakeltést folytat

Farkas Örs politológus szerint a baloldal politikai hisztériakeltésre használja fel az Országgyűlést, de ez - akárcsak az elmúlt nyolc évben - most sem fog sehová vezetni – írja az MTI. A politológus az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában ezt arra reagálva mondta, hogy a Demokratikus Koalíció csak az eskütételre jelent meg az alakuló ülésen. Szerinte ezzel azt bizonyítják, hogy csak a pozíció megszerzése volt a cél, ha nem kormányozhatnak, akkor nem is szeretnének semmit csinálni. Hozzátette: azokat sem kívánják képviselni, akik rájuk szavaztak. A baloldalnak létre kellene hoznia egy működőképes politikai erőteret, amely képes arra, hogy ésszerű és értelmes vitát folytasson a kormánypártokkal, és előre vigye a politikát - fogalmazott.

 

Ápolókat és egy orvost rúgtak ki a hatvani Albert Schweitzer Kórházból

Az ápolóktól ágyszám-csökkenésre hivatkozva váltak meg, ám az Index rámutatott, hogy a lépéssel egyidejűleg a kórház hirdetésben épp az elbocsátott szakdolgozókhoz hasonló kompetenciájú munkavállalókat keres. A traumatológus orvos esete pedig úgy tűnik, hogy nem mentes a politikai összefonódásoktól. A hírportál információi szerint ugyanis elbocsátását annak köszönheti, hogy nem adott soron kívül és mindenféle vizsgálatot mellőzve orvosi igazolást a Heves megyei közgyűlés Fideszes alelnökének, Tóth Csabának.

 

Új államtitkárok oktatási és szociális területeken

A szociális államtitkárságot a negyedik Orbán-kormányban Czibere Károly helyett Fülöp Attila, az Emmi eddigi nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára fogja vinni, de új szelek fújnak az oktatási államtitkárság táján is. A hivatal vezetését a Pécsi Tudományegyetem volt rektora, dr. Bódis József vállalta el – írja a Magyar Idők.

 

Szőröstül bőröstül megveszi a Vodafone a UPC-t

A méltán csillagászati összegnek nevezhető 18,4 milliárd eurós áron vásárolja meg a Vodafone az itthon UPC-ként ismert Liberty Global németországi, hazai, romániai és csehországi leányvállalatait. Ezzel a lépéssel a Vodafone a pozíciójából adódóan magát a térségben szinte monopolhelyzetben érző Deutsche Telekom erős konkurenciájává vált- hozza a hírt külföldi sajtóértesülésekre hivatkozva az Index.

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.