2024. május 6.
Lépten-nyomon közlekedési balesetek történnek

Lépten-nyomon közlekedési balesetek történnek

Elég sok dolguk volt a rendőröknek Zala megyében az elmúlt 24 órában.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában három könnyű sérüléssel és három anyagi kárral végződő közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés.

Keszthelyen, a Stromfeld Aurél utcában közlekedett egy helyi nő kerékpárral 2018. április 18-án 6 óra 40 perc körül, amikor a jelzőtábla utasítását figyelmen kívül hagyva nem adott elsőbbséget a neki balról érkező Daewoo Tico típusú személyautónak és kihajtott elé. A kerékpáros elesett és könnyű sérülést szenvedett.

Egy budapesti férfi és utasa közlekedett furgonnal Nagykapornak irányából Zalaegerszeg felé 13 óra 10 perc körül, amikor elütött egy őzet. A sofőr elrántotta a kormányt, áttért a jobb oldali forgalmi sávba, ahol a mögötte közlekedő Volkswagen típusú gépjármű hátulról nekiütközött. A balesetben a furgonban lévő utas könnyű sérülést szenvedett.

Egy férfi 10 óra körül Gelsén a Kossuth Lajos utcában közlekedett a Thury utca felé Citroen típusú gépjárművel, amikor az előtte balra kanyarodni szándékozó Suzuki típusú autó előzésébe kezdett és összeütköztek. A Suzukit vezető nő a balesetben könnyű sérülést szenvedett.  

A szolgálatban lévő állomány három személyt fogott el, mindegyiküket bűncselekmény elkövetésén értek tetten. A zalai járőrök három személyt állítottak elő, egyet bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést négy esetben foganatosítottak.

 

(forrás: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/helyi-hirek/zala-megyei-osszesito-339)

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.