2024. május 7.
Lehet, hogy megússza a vasárnapi gázoló?

Lehet, hogy megússza a vasárnapi gázoló?

A rendőrségi előzetes letartóztatási indítvány ellenére az ügyészség szabadlábra helyezte azt a 48 éves asszonyt, aki vasárnap este Nagykanizsán zebrán gázolt el és hagyott cserben egy négyéves kisfiút és az édesanyját.

 

Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön elmondta: a rendőrség indítványozta az ügyészségnél a 48 éves, vasárnap éjjel elfogott gyanúsított nő előzetes letartóztatását. A Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség a törvényi feltételek hiánya miatt - sem a bűnismétlés, sem a szökés veszélye nem áll fent - nem tett bírósági indítványt az előzetes letartóztatásra, hanem szerdán elrendelte az őrizetbe vétel megszüntetését.

Bán Kitti, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense azt mondta: nincs arról információjuk, hogy változott volna az elgázolt négyéves kisfiú és édesanyjának állapota. A rendőrség hétfői közlése szerint a kisfiú életveszélyes, édesanyja súlyos sérülésekkel került kórházba. 

Ahogyan arról korábban írtunk, a baleset vasárnap 20 órakor, a nagykanizsai Balatoni úton, kijelölt gyalogátkelőhelyen történt. Egy akkor még ismeretlen jármű ütötte el a zebrán átkelő kisfiút és édesanyját, majd a jármű vezetője segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

A rendőrök egy fekete Mercedest kerestek, amelyet a kocsi sérülései alapján még aznap éjszaka azonosítottak, illetve elfogták, majd a kihallgatását követően hétfőn őrizetbe vették a járművet vezető 48 éves zalakomári nőt. Az autót lefoglalták, a nő ellen segítségnyújtás pedig elmulasztásának bűntette miatt indítottak eljárást.

Az információk szerint a gázolás szemtanúja volt a kisfiú édesapja, az elkövető pedig egy négygyermekes anya. Az értesülések szerint a balesetnél a gyanúsított autójában ült két kisgyermeke, a nő pedig a történtek után megállt egy benzinkútnál, hogy megnézze, mennyire sérült a kocsi, majd továbbment.

(forrás: http://hir6.hu/cikk/138583/szabadon_engedtek_a_nagykanizsai_gyermekgazolas_gyanusitottjat)

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.