2024. május 7.
Kihasználták egy nagykanizsai nő alkoholizmusát

Kihasználták egy nagykanizsai nő alkoholizmusát

A vád szerint a vádlottak kihasználtak egy alkoholbetegséggel küzdő nőt, s több százezer forint kárt okoztak neki.

 

Még 2014 májusában nagykanizsai otthonukba hívták a nőt, s miután több napon keresztül alkohollal itatták aláírattak vele egy bérleti szerződést, amely szerint a nő határozatlan időre bérbe adja nekik lakását havi 25.000 Ft ellenében, s később állították: egy évi díjat, 300.000 Ft-ot oda is adtak neki.

A lakásba nem sokkal később be is jelentkeztek, s beköltöztek, a nő pedig édesanyjához költözött egy közeli településre. Még ezelőtt egy telefont is vetettek vele részletre az egyik kanizsai szaküzletben.

A vádlottak soha sem fizettek sem a telefon részleteit, sem a bérleti díjat és nem egyenlítették ki a közüzemi számlákat sem.

A kárérték körülbelül 716.000 forint.

B. Zs. és társa ügyében elsőfokú folytatólagos tárgyalás és tanúmeghallgatás lesz április 24-én a Nagykanizsai Járásbíróságon.

A vád csalás – olvasható a Zalaegerszegi Törvényszék nyilvános tárgyalási jegyzékében.

(forrás: http://delzalapress.hu/jog/alkoholista-not-vertek-at-nagykanizsan/)

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.