2024. május 6.
Két komolyabb baleset történt

Két komolyabb baleset történt

Csúnya baleset történt kedden a Zala megyei Hévíz és Alsópáhok között.

 

Kedden egy 62 éves férfi 13 óra 15 perckor egy Renault típusú furgonnal közlekedett Hévíz felől a 75-ös főút irányába, amikor Alsópáhok közelében nekiütközött egy előtte haladó kerékpárosnak.

A biciklivel közlekedő 31 éves nő az ütközés erejétől átesett a szalagkorláton és egy 9 méter mély árokba zuhant és nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett.

Ugyancsak kedden történt a türjei főutcán, hogy egy terepjárós eddig nem tisztázott okokból beton hídfejnek ütközött, végül az autó a tetejére borulva az úttesten állt meg.

A 64 éves sofőr - úgy mint az elütött kerékpáros nő - szintén 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett.

(forrás: http://www.letenyemedia.hu/cikkek/zala/kilenc-metert-zuhant-a-zalaban-elgazolt-biciklis.html)

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.