2019. június 19.
Biciklis közlekedést népszerűsítettek egyetemisták

Biciklis közlekedést népszerűsítettek egyetemisták

Kedd reggel a megyeszékhely két pontján is finom reggelivel várták a kerékpárral közlekedőket. A Gasparich utcában lévő BGE Gazdálkodási Kar Infocentruma előtti fedett átjáróban terített asztalokkal, enni- és innivalókkal várták a környezetbarát, tudatos közlekedést választókat.

Góczán Judit, az egyik szervező elmondta, a Zöld kampusz nevű program meghirdetésekor a környezetbarát közlekedés támogatására az intézmény 30 kerékpárt szerzett be, ezeket a hallgatók bármikor kikölcsönözhetik. Kifejtette, hogy a lehetőség nagyon kedveltté vált a fiatalok körében, átlagosan 50-60 ember veszi igénybe a szolgáltatást.

A biciklis reggelizésen részt vett a kar önkéntes fenntarthatósági hallgatói csoportja is. A gazdálkodási és menedzsment szak három hallgatója, Farkas Rebeka, Mihály Luca és Blaskovics Bianka a reggeli után Törökországba utaztak, ahol egy zöld vállalkozói tevékenységet támogató központ létrehozását célzó projekthez kapcsolódtak be. A csapat tagjai tovább Nagy Orsolya tanárnő, valamint Gombos Tamás mérnök, akikkel közösen bemutatják majd a fenntartható gazdálkodáshoz fejlesztett tananyagokat.

A biciklis reggelit a Decathlon áruház is támogatta, ők is várták a kerékpárosokat a Dísz téren.

Megosztás