A férfi ujja bánta a kutyatámadást | Hello
2024. május 19.
A férfi ujja bánta a kutyatámadást

A férfi ujja bánta a kutyatámadást

Súlyos testi sértés miatt vádat emeltek egy zalaegerszegi nő ellen, akinek a kutyája tavaly szeptemberben úgy megharapta az asszony idős szomszédját, hogy a férfinak amputálni kellett az egyik ujját - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője.

 

Pirger Csaba közölte: a négyéves staffordshire terrier gazdája, egy zalaegerszegi nő nem megfelelően gondoskodott a kutya őrzéséről, ezért az állat a kerítésen át többször is megszökött.

Tavaly szeptemberben az eb átjutott a szomszédos családi ház udvarába, ahol megtámadta az ott élő idős férfi németjuhász kutyáját.

A férfi megpróbálta szétválasztani a két állatot, de a beszökött kutya megharapta a bal kézfejét.

A férfi segítségére sietett a fia, aki megpróbálta ellökni az idegen kutyát, az azonban őt is megharapta.

A fiatalabb férfinak csak ezután sikerült megfognia az állatot, amit átlökött a szomszéd udvarba.

A harapás okozta sebfertőzés miatt amputálni kellett az idős férfi bal keze mutatóujjának végpercét, ami maradandó testi fogyatékosságot eredményezett. Fia sérülései nyolc napon belül gyógyultak.

A támadó kutya gazdája ellen súlyos testi sértés miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség.

(forrás: http://www.letenyemedia.hu/cikkek/zala/amputalassal-vegzodo-kutyatamadas-zalaban.html)

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány. 

Â