2024. május 19.
A baleset okozta a zalaegerszegi biciklis halálát

A baleset okozta a zalaegerszegi biciklis halálát

S. (férfi) még tavaly szeptember 14-én 17 óra 05 perckor Zalaegerszegen, a kétirányú forgalmat lebonyolító belső elkerülő úton közlekedett a J. forgalmi rendszámú személygépkocsival, a Jákum út irányából a Hock János út felé. Utasként a járműben a jobb első ülésen feleségét, S-nét szállította.

Ezen időpontban nappali, jó látási viszonyok voltak, a nap a terhelt haladási irányával szemből sütött, az úttest száraz volt, közepes forgalmi viszonyok mellett haladt a forgalom.

Amikor a terhelt a járművel az elkerülő út és a Vágóhíd út kereszteződését megközelítette, kb. 44-46 km/óra sebességgel haladt és kb. 33-37 méterre volt a kereszteződés után kijelölt gyalogosátkelőhelytől, amikor a gyalogosátkelőhelyre ráhajtott T. az általa vezetett kerékpárral, a kerékpárról a sértett nem szállt le, szabálytalanul kelt át a gyalogosátkelőhelyen.

A terhelt a kerékpáros úttestre hajtását figyelmetlensége miatt későn, kb. 2,3 másodperccel az elvárható észlelés után észlelte, s ezért lassítás nélkül elütötte a kerékpárost. A személygépkocsi első része a kerékpár jobb oldalának ütközött. Az ütközést követően a sértett a jármű motorháztetejére felkerült, majd a szélvédő jobb oldali részére is felütközött, s végül az ütközési ponttól kb. 20 méterre, az úttest szélére esett, s a jármű haladási irányával párhuzamosan nyerte el véghelyzetét. A személygépkocsi pedig az ütközési ponttól kb. 15 méterre volt feltalálható haladási sávjában.

A baleset következtében T. sértett 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, majd a kórházban 2017. szeptember 30-án este meghalt.  A sértett halálának oka a baleset során elszenvedett sérülések talaján bekövetkezett keringési és légzési elégtelenség volt. A sértett halála és a baleset között közvetlen ok-okozati összefüggés állapítható meg.

(forrás: http://www.letenyemedia.hu/cikkek/zala/vadirat--meghalt-a-zebran-elutott-kerekparos-zalaegerszegen.html)

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.