2020. július 10.
Itt nézheti meg, hogy mit tud önről a Facebook

Itt nézheti meg, hogy mit tud önről a Facebook

Egy kattintás és szembenézhet önmagával.

A Facebook tulajdonképpen mindent tud rólunk, amit az első és legutolsó belépésünk között ott csináltunk – emlékeztet a céget érintő botrány viharában a CNBC cikke.

A közösségi portál a bejelentkezési időpontjainktól kezdve, a hirdetéseken át, melyekre ráklikkeltünk, az eseményekig, melyeken részt vettünk, az összes adatot lementi. Szerencsére, most már ön is megnézheti, hogy ez mit takar konkrétan. Hogy mire lehet használni ezeket? Felhasználói szinten nem sok mindenre, ám céges szinten nagyon sok mindenre, mondjuk, választások befolyásolására. Szörnyűködhetünk azon, hogy minden rezdülésünket dokumentálják, illetve, ha törölni akarjuk a profilunkat, előtte lementhetjük ezeket az adatokat emlékbe.

Ahhoz, hogy megtudja, mi mindent tud önről a Facebook, kattintson ide. Ez láthatólag nagyon sok adat, amit ön innen tud letölteni, csak rá kell kattintania a táblázat alján lévő „Tölts le egy másolatot a Facebookon tárolt adataidról” opcióra.

Megosztás

Elszámolhatóak a home office költségei?

Hello Gazdaság

Elszámolhatóak a home office költségei?

  • 2020.04.30

A koronavírus okozta veszélyhelyzet miatt általánossá vált az otthonról történő munkavégzés Magyarországon is. Az ezzel kapcsolatos költségeket főszabályként a munkáltatónak kell megtérítenie, a munkavállaló pedig – az adóhatóság értelmezése szerint is – költségként elszámolhatja a felmerült kiadásokat. A KCG szakértői megvizsgálták ezt a kérdést.