2020. május 26.
Hatalmas beruházásra készül az E.ON Zalában

Hatalmas beruházásra készül az E.ON Zalában

Egy közel 900 millió forintos beruházást tervez idén az E.ON Zala megyében az áram- és gázhálózat rekonstruálására, valamint új beruházások energiaigényének kiszolgálására.

Gelencsér Lajos, az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. vezérigazgatója kijelentette, beruházásaik egyszerre szolgálják az élet, illetve az ellátás biztonságát is. Az elmúlt 17 év statisztikai adatai szerint a negyedére csökkent az E.ON ellátási területén az az idő, ameddig üzemzavar miatt szünetelt a szolgáltatás egy-egy fogyasztónál. Amíg 2000-ben több mint 250 perc volt évente ez az idő, tavaly már 60 perc alá csökkent.

 

A szolgáltató egyre több figyelmet fordít a madárvédelemre is, a Földművelésügyi Minisztériummal, a nemzeti parkokkal, valamint állatvédelmi szervezetekkel közösen döntenek olyan beruházásokról, amelyek az áramütésektől védik meg a madárvilágot - jelezte Gelencsér Lajos. Kitért arra is, hogy az áram- és gázszolgáltatások iránti igény pontosan mutatja a gazdaság állapotát is, az új beruházások miatt évek óta emelkedőben van az energiaszükséglet. Nagyon jelentős az idei fejlesztési igény, leginkább az észak-dunántúli és a kelet-magyarországi térségben.

Megosztás

Elszámolhatóak a home office költségei?

Hello Gazdaság

Elszámolhatóak a home office költségei?

  • 2020.04.30

A koronavírus okozta veszélyhelyzet miatt általánossá vált az otthonról történő munkavégzés Magyarországon is. Az ezzel kapcsolatos költségeket főszabályként a munkáltatónak kell megtérítenie, a munkavállaló pedig – az adóhatóság értelmezése szerint is – költségként elszámolhatja a felmerült kiadásokat. A KCG szakértői megvizsgálták ezt a kérdést.

Hello Gazdaság

Drasztikus kamatemelést kaptak a nyakukba a kkv-k a koronavírus mellé

  • 2020.03.18

A koronavírus és annak gazdasági következményei váratlan és megoldhatatlan feladatokat állítanak a mikro-, kis- és középvállalkozások elé, így sok cég nehéz, bizonyos esetekben kilátástalan helyzetbe került. Ennek fényében különösen fájó a kkv-k számára, hogy a Magyar Fejlesztési Bank nemrég drasztikusan megemelte az általuk nyújtott egyes hitelek kamatlábát.