2020. július 10.
A kaszinó akváriumának okoshőmérőjén keresztül törtek be

A kaszinó akváriumának okoshőmérőjén keresztül törtek be

A hackerek szupergazdag játékosok adatait szerezték meg.

Haladunk a korra és ennek megfelelően igyekszünk minél modernebb kütyükkel megkönnyíteni az életünket, ám ez koránt sem veszélytelen vállalkozás, hiszen a technológiai fejlődésnek köszönhető termékek, hozzáértő kezekben pillanatokon belül ellenünk is fordulhatnak. A kiberbiztonság általános elégtelenségére – a szakemberek vészjelzései ellenére – jó példa, ami néhány hete Atlantában történt. Ezúttal egy kaszinó esett a hackerek áldozatául.

Az akvárium okoshőmérője a ludas

A támadásról Nicole Eagan, a Darktrace kiberbiztonsági cég vezetője számolt be a múlt héten, amikor elmondta, hogy a kaszinó előterében kiállított akvárium hőmérsékletét szabályzó okoshőmérőn keresztül jutottak be a rendszerbe a hackerek. A támadás célja a játéktermekben legtöbb pénzt költő látogatók adatainak ellopása volt. Még csak belegondolni is rossz, hogy hányan és hányféleképpen képesek visszaélni ilyen információval.

Az alapvető probléma az okoseszközökkel, hogy nagyrészük, már csak egyszerűségükből adódóan sem rendelkezik komolyabb védelemmel a sima WPA2 Wi-Fi protokollnál, ami egy igazi profi számára nem jelent komoly akadályt. A fejlesztők, okulva az ezzel kapcsolatos tapasztalatokból, természetesen igyekeznek biztonságosabbá tenni termékeiket, ám egyelőre úgy néz ki, hogy a hackerek vannak lépéselőnyben.

Megosztás

Elszámolhatóak a home office költségei?

Hello Gazdaság

Elszámolhatóak a home office költségei?

  • 2020.04.30

A koronavírus okozta veszélyhelyzet miatt általánossá vált az otthonról történő munkavégzés Magyarországon is. Az ezzel kapcsolatos költségeket főszabályként a munkáltatónak kell megtérítenie, a munkavállaló pedig – az adóhatóság értelmezése szerint is – költségként elszámolhatja a felmerült kiadásokat. A KCG szakértői megvizsgálták ezt a kérdést.