2024. április 16.
Óriási segítséget kapnak az allergiások

Óriási segítséget kapnak az allergiások

Hordozható ételellenőrző készüléket gyártottak az mogyoró- és gluténallergiától szenvedők számára.

Az étkezés a mindennapjaink egyik legegyszerűbb és legfontosabb részét képezi. Viszont ezek az alkalmak rejtett veszélyeket is hordozhatnak az étterembe járó, ételallergiáktól szenvedők, avagy a szigorú étrendet és egészségügyi dietát követők számára.

A Nima hordozható érzékelő három perc alatt segít eldönteni, hogy a kiválasztott étel tartalmaz-e mogyorót vagy glutént, amikre esetleg allergiás lehet az illető. A teszthez ki kell venni a készülék leválasztható, egyszer használható kapszuláját, amibe egy kis ételt kell belerakni. Lezárás után a kapszulát vissza kell helyezni a készülékbe, ami maximum három perc alatt megmutatja, hogy tartalmaz-e olyan alapanyagot, ami allergiás tüneteket okozhat.

 

Segít a közösség is!

A hordozható készüléket egy közvélemény-kutatás előzte meg, amiből kiderült, hogy a megkérdezett gluténérzékenyek három-négy éttermi étkezés alkalmával legalább egyszer kapnak olyan ételt, ami allergiás tüneteket okoz.

Mivel a készüléket már egy éve dobták a piacra, a közösségi médián egy olyan felületet is kialakítottak, ahol a Nimát használó emberek megoszthatják egymással az éttermi tapasztalataikat – így egyetlen kapszulát sem kell fölöslegesen elhasználniuk.

 

 

Megosztás