2024. április 19.
Akár 30 százalékot is foghat a benzinfogyasztáson

Akár 30 százalékot is foghat a benzinfogyasztáson

A DriveTag okoseszköz megpróbál megtanít ésszel vezetni minket.

A fogyasztást, ezáltal a légszennyezést is képes visszafogni az az okoseszköz, mely vezetési szokásainkat figyeli. A kütyüt csak ráerősítjük a szélvédőnkre, majd összekapcsoljuk okostelefonunkkal és máris kezdődik az adatgyűjtés. A Kickstarteren szereplő információk szerint két percbe telik beizzítani az eszközt.

A DriveTag olyan dolgokat figyel, hogy milyen vadul gyorsítunk/fékezünk, hogyan vesszük a kanyarokat stb. Amennyiben feleslegesen égetjük a benzint, akkor figyelmeztet minket, hogy nyomhatnánk kevésbé a gázt. Természetesen, mint általában ilyen kütyüknél, a gamifikáció, azaz játékosítás itt sem hiányozhat: összemérhetjük tudatos vezetésünket más DriveTag tulajdonosokkal, illetve jutalmakat kapunk, ha szépen vezetünk.

A kütyü videója szerint a pontjainknak köszönhetően akár a biztosításunk díjából is faraghatunk, illetve az eszköz által rögzített adatokkal akár egy baleset esetén is bizonyíthatjuk igazunkat. Az eszközhöz, ami tudatos vezetőt próbál faragni belőlünk, mindössze 24 euróért (7500 forint) már hozzájuthatunk.

Megosztás