2024. április 19.
A zongorázás is lehet olyan menő, mint a Guitar Hero

A zongorázás is lehet olyan menő, mint a Guitar Hero

Egy Youtube csatorna megmutatja, milyen lenne a „Zongora Hero.”

A Guitar Hero és a különböző konkurens próbálkozások (pl. Rock Band sorozat) a játékipari sikerszámmá tették a léggitározást, ráadásul úgy, hogy közben a játékos a ritmusérzékét is képes fejleszteni. Egy Youtube csatorna most bemutatja, hogyan nézne ez ki zongorára.

Ami a dolog egyszerűségét illeti, azon volna még mit csiszolni, ugyanis jól zongorázni, ráadásul komolyzenét, embert próbáló feladat, de ettől még irtó látványos. A gamifikációval, amit egyre gyakrabban vetnek be az oktatásban, ennek a nehéz hangszernek az elsajátítását is népszerűsíteni lehetne.

 

Van világbajnokság is!

Aki pedig nem ismerné a Guitar Hero elvét annak gyorsan összefoglaljuk, szól a Panterától a Cemetery Gates és a képernyőn különböző színű és hosszúságú pöttyök úsznak a játékos felé és ezeket a pöttyöket kell egy erre készült speciális, gitár alakú kontrolleren megfelelő sorrendben és ritmusban lenyomni. Így leírva nem tűnik túl nagy truvájnak, és az is igaz, hogy a pálya teljesítését követően nem válik rögvest „Dimebag” Darrel az emberből, de ettől még nagyon jó móka. Olyannyira, hogy világbajnokságokat is tartanak belőle. 

 

Megosztás