2024. április 16.

Magashegységi hóviszonyok a Bükkben és a Mátrában

A nyugati és a délnyugati megyékben még több hó eshet.

Kékestetőn csaknem 80 centiméteres a hó vastagsága. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint a hegyekben, különösen nyugaton, délnyugaton még vastagodhat a hótakaró, máshol azonban már olvadni fog.

A szolgálat csütörtöki adatai szerint Bükkszentkereszten és Miskolc Lillafüred-Jávorkúton 59, Sopron Brennbergbányán 42, Mátraszentimrén 40, Hárskúton 35 centiméteres hó van, de a többi magasabban fekvő településen is 10-20 centiméter körüli a hóréteg vastagsága.

Az alacsonyabban fekvő települések közül csütörtökön a legnagyobb hóvastagságot - 24 centimétert - Mázán mérték, de Sopron Kuruc-dombon, Bakonyszentkirályon és Veszprémben is 23, Fertőszentmiklóson pedig 22 centiméteres a hó.

A Mátrában és a Bükkben szinte "magashegységi hóviszonyok uralkodnak" – írta a szolgálat a Facebook oldalán az MTI tájékoztatása szerint. Előbbi térségben - különösen a nyugati, délnyugati megyékben - a következő 24 órában még vastagodhat a hótakaró, másutt ugyanakkor olvadni fog, és számottevő csapadék már nem esik.

A hétvégén egyre több napsütés várható, ugyanakkor nagyon hideg levegő érkezik fagyos északkeleti széllel, amely a Nyugat-Dunántúlon hófúvást okozhat.

Megosztás

Kutyabarát nemzet lettünk

Hello Ország

Kutyabarát nemzet lettünk

  • 2024.03.13

A pandémia óta egyre többen tartunk kutyát, a fiatal párok növekvő számban még az első gyermek érkezése előtt vállalnak „fur baby”-t, azaz négylábú családtagot.