2024. április 24.
Allergiások, figyelem! Megkezdődött a pollenszezon!

Allergiások, figyelem! Megkezdődött a pollenszezon!

A szénanátha klasszikus tünetei a szem és az orr viszketése, az orrfolyás, az orrdugulás, a köhögés, a torokkaparó érzés és a bőrviszketés.

Többfelé elérte a nagyon magas szintet a nyír pollenkoncentrációja. A becslések szerint legalább 2 millió allergiás ember él Magyarországon, és a számuk folyamatosan emelkedik - hangzott el az M1 aktuális csatorna Híradójában csütörtökön.

A szénanátha klasszikus tünetei a szem és az orr viszketése, az orrfolyás, az orrdugulás, a köhögés, a torokkaparó érzés és a bőrviszketés - mondta Ladi Éva bőrgyógyász, allergológus főorvos a műsorban.

A csütörtöki mérésekből az derül ki, hogy az ország nagy részén nyírpollenből van a legtöbb a levegőben, emellett nagy a zöld juhar és a kőris virágporának koncentrációja is – írta az MTI.

Ezen kívül jelen van még a nyár és a fűz virágpora, valamint a ciprus- és tiszafaféléké szintén közepes, helyenként magas koncentrációban - közölte Kajtor-Apatini Dóra, az Országos Közegészségügyi Intézet levegőhigiénés és aerobiológiai osztályának munkatársa.

Megosztás

Kutyabarát nemzet lettünk

Hello Ország

Kutyabarát nemzet lettünk

  • 2024.03.13

A pandémia óta egyre többen tartunk kutyát, a fiatal párok növekvő számban még az első gyermek érkezése előtt vállalnak „fur baby”-t, azaz négylábú családtagot.