2018. november 16.
Szerda reggelre eltűnt a zalakarosi tó

Szerda reggelre eltűnt a zalakarosi tó

Meghökkentő, érthetetlen látvány fogadta ma reggel a zalakarosi tó környékén sétálókat, az éjszaka folyamán ugyanis a víz eltűnt a mederből.

Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere egy rövid közleményben leírta: „a zalakarosi termáltó vízelvezető rendszerének meghibásodása miatt ma hajnalban a tóban lévő víz elszivárgott.

 A műszaki probléma okának felderítése folyamatban van, melynek befejezését követően indul meg a hiba kijavítása. Szakembereink mindent megtesznek azért, hogy a tó mielőbb régi állapotában várja látogatóit.

Addig is kérjük megértésüket, türelmüket.”

A zalakarosi öko-tavat nagyjából két éve adták át. A víz 1,3 hektár területű és átlagosan 1,8 méter mély. Egy uniós pályázat segítségével alakították ki, a gyógyfürdő elfolyó meleg vizéből, amit így összegyűjtöttek és hasznosítottak.

A tó tudatos környezetalakításával egyedülállóvá tették, egyaránt szolgálja a vonzerő növelését, valamint az élőhelyek fejlesztését. A körülötte elterülő ökopart kellemes kikapcsolódási lehetőséget nyújt mind a helyi lakosok, mind a turisták számára.

Megosztás

Fektessünk napi 20 percet egészségünkbe!

Hello Mozaik

Fektessünk napi 20 percet egészségünkbe!

  • 2018.10.30

20 perc. Azaz ezerkétszáz másodperc. Nagyon kevés idő, amit viszont sokkal jobban kihasználhatunk. Naponta húsz percet egészen biztosan mindenki találhatna, amellyel testi-lelki egészségért tehetne valamit, bármit.