2024. április 25.
Szerda reggelre eltűnt a zalakarosi tó

Szerda reggelre eltűnt a zalakarosi tó

Meghökkentő, érthetetlen látvány fogadta ma reggel a zalakarosi tó környékén sétálókat, az éjszaka folyamán ugyanis a víz eltűnt a mederből.

Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere egy rövid közleményben leírta: „a zalakarosi termáltó vízelvezető rendszerének meghibásodása miatt ma hajnalban a tóban lévő víz elszivárgott.

 A műszaki probléma okának felderítése folyamatban van, melynek befejezését követően indul meg a hiba kijavítása. Szakembereink mindent megtesznek azért, hogy a tó mielőbb régi állapotában várja látogatóit.

Addig is kérjük megértésüket, türelmüket.”

A zalakarosi öko-tavat nagyjából két éve adták át. A víz 1,3 hektár területű és átlagosan 1,8 méter mély. Egy uniós pályázat segítségével alakították ki, a gyógyfürdő elfolyó meleg vizéből, amit így összegyűjtöttek és hasznosítottak.

A tó tudatos környezetalakításával egyedülállóvá tették, egyaránt szolgálja a vonzerő növelését, valamint az élőhelyek fejlesztését. A körülötte elterülő ökopart kellemes kikapcsolódási lehetőséget nyújt mind a helyi lakosok, mind a turisták számára.

Megosztás

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

Hello Mozaik

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

  • 2023.09.21

Az ősz beköszöntével az idénygyümölcsök és -zöldségek széles és színes kínálata egyre szűkül és hajlamossá válhatunk a vitaminokban szegényebb, de nehezebb, zsírosabb ételek fogyasztására. Ezzel párhuzamosan egyre kevesebb napfény ér bennünket, a levegő lehűlése és a fokozott őszi stresszterhelés pedig sajnos magával hozza a náthaszezont.  

 

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

Hello Mozaik

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

  • 2023.08.29

Útmutatónkban összegyűjtöttük az őszi-téli kuckózós időszak szín trendjeit, amelyek a legnagyobb divatházak kifutóin már megmutatták magukat, és tippeket adunk, hogy ezeket hogyan érdemes kombinálni.