2019. június 16.
Szerda reggelre eltűnt a zalakarosi tó

Szerda reggelre eltűnt a zalakarosi tó

Meghökkentő, érthetetlen látvány fogadta ma reggel a zalakarosi tó környékén sétálókat, az éjszaka folyamán ugyanis a víz eltűnt a mederből.

Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere egy rövid közleményben leírta: „a zalakarosi termáltó vízelvezető rendszerének meghibásodása miatt ma hajnalban a tóban lévő víz elszivárgott.

 A műszaki probléma okának felderítése folyamatban van, melynek befejezését követően indul meg a hiba kijavítása. Szakembereink mindent megtesznek azért, hogy a tó mielőbb régi állapotában várja látogatóit.

Addig is kérjük megértésüket, türelmüket.”

A zalakarosi öko-tavat nagyjából két éve adták át. A víz 1,3 hektár területű és átlagosan 1,8 méter mély. Egy uniós pályázat segítségével alakították ki, a gyógyfürdő elfolyó meleg vizéből, amit így összegyűjtöttek és hasznosítottak.

A tó tudatos környezetalakításával egyedülállóvá tették, egyaránt szolgálja a vonzerő növelését, valamint az élőhelyek fejlesztését. A körülötte elterülő ökopart kellemes kikapcsolódási lehetőséget nyújt mind a helyi lakosok, mind a turisták számára.

Megosztás

Mit tehetünk a pollenallergia ellen?

Hello Mozaik

Mit tehetünk a pollenallergia ellen?

  • 2019.05.22

A várva-várt napsütéssel együtt sajnos az allergiaszezon is megérkezett. A virágzó növények tömkelege virágporral tölti meg a levegőt, ami az arra érzékenyeknek komoly megpróbáltatást jelent.

Májusban a vérplazma adás duplán segítség

Hello Mozaik

Májusban a vérplazma adás duplán segítség

  • 2019.05.6

A Vascular Plazma országos plazmaferezis hálózata 7 helyszínen várja az önkéntes vérplazma adókat a „Tedd meg most!” akció keretében, amihez Béres Alexandra, Oláh Gergő és az Alma Zenekar is csatlakozott.