2024. április 25.
Egy napra légy Szigetmonostor művészeinek és éttermeinek vendége!

Egy napra légy Szigetmonostor művészeinek és éttermeinek vendége!

Az egynapos kulturális és kulináris fesztivál célja, hogy örömünneppé emelkedjen a szigetmonostori élet.

Ötödik alkalommal rendezik meg összművészeti PirosLábos fesztivált Szigetmonostor macskaköves Fő utcáján 2018. szeptember 29-én, szombaton, amikor az idelátogató kicsik és nagyok kóstolót kaphatnak a helyi konyha és művészet remekeiből. A rendezvényen elfeledett recepteket keltenek életre, porták ősrégi kapuit tárják szélesre, hogy bemehessen rajta a kedves vendég, átélhesse, milyen is lehetett régen, illetve milyen most az illatos, fűszeres falusi élet. Régi és új, de mindenképp helyi színes kavalkád várja a látogatókat a következő helyszíneken: Beugró, Bolhapiac, Helyi termék udvar, Játszani-látszani udvar, Kertbarátok udvara, Levendula udvar, Ínyencségek udvara, Menyegzői udvar, Meseudvar, Nagyszülők udvara, Öreg Ház Ízei tanyácska, Régimódi udvar, Sportudvar, Textilológus udvar, Plébánia, Református és a Katolikus templom.

 

Fotó: Kovacs Attila
 

De lesz bölcsész divatbemutató, mesekuckó, teaház, kreatív írás, kiutat mutató labirintus, pónilovaglás, parasztolimpia is, és játszanak sok mindennel, sokféleképpen – hiszen a rendezvény idei motívuma a játék, amely fel-felbukkan és vissza-visszatér a nap folyamán. A rendezvény látogatói kézműves finomságokat, helyi, hagyományos ízeket kóstolhatnak, egy helyi ökotudatos gazdaság fortélyait leshetik el, illetve meseszép portékák közül válogathatnak a vásári forgatagban.

 

A zenei paletta ugyancsak színesnek ígérkezik: lesz népzene régi stílusban és új köntösben, de klasszikus, country, jazz és rock éppúgy. Fellépnek a Zuboly, Oravecz György és barátai, helyi zenészek továbbá helyi zenészek barátai.

 

Jó tudni:

·         A fesztiválra való belépés ingyenes, regisztráció nem szükséges.

·         Szigetmonostor egy bájos falu Budapesttől 25 km-re, a Szentendrei-szigeten. GPS koordinátákkal leírható, műholdképen fellelhető, de kézzelfoghatóan csakis a Dunát komppal átlépve, ide betoppanva válik személyessé és nagyon is szerethetővé a látogató számára.

·         A rendezvény megközelíthető Szentendre és Dunakeszi felől autós komppal, Szentendre belvárosából gyalog, komppal és elektromos busszal, valamint a Tahi hídon keresztül közúton.

Megosztás

Most a Hungexpón érdemes fagyizni!

Mozaik

Most a Hungexpón érdemes fagyizni!

  • 2024.03.3

Huszonhat gyártó várja termékeivel az olasz konyha szerelmeseit a SIRHA Budapesten. Az Olasz Szigeten Itália ikonikus alapanyagait vonultatják fel, amiket egyszerűségük tesz rendkívülivé, ezért is lettek világhírűek.

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

Hello Mozaik

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

  • 2023.09.21

Az ősz beköszöntével az idénygyümölcsök és -zöldségek széles és színes kínálata egyre szűkül és hajlamossá válhatunk a vitaminokban szegényebb, de nehezebb, zsírosabb ételek fogyasztására. Ezzel párhuzamosan egyre kevesebb napfény ér bennünket, a levegő lehűlése és a fokozott őszi stresszterhelés pedig sajnos magával hozza a náthaszezont.