2019. január 17.
Édesanyákat segít a kanizsai református gyülekezet

Édesanyákat segít a kanizsai református gyülekezet

Nehéz helyzetben lévő, gyermeküket egyedül nevelő édesanyákon segít a nagykanizsai református egyházközség egy Európai Uniós pályázat keretei között.

A programot az egyházközség a családok átmeneti otthonával együttműködésben hozták létre. Az 50 millió forintos uniós pályázat egyik fontos mérföldköve volt a keddi találkozó, melyet a református parókia gyülekezeti termében tartottak meg. Itt találkozott a projektmenedzsment, a szakmai vezetés és a résztvevő külső segítő partnerszervezetek.

Hella Ferenc református lelkész elmondta, a közösség erejével szeretnének a nehéz helyzetben lévő, gyermeküket egyedül nevelő édesanyáknak, vagy akár édesapáknak is. Kitért arra is, hogy a nagykanizsai református gyülekezet eddig is igyekezett mindig ott állni a bajba jutottak mellett. Most ehhez a küldetéshez komoly pénzügyi forrást kaptak segítségül.

A projektről Simon Erika tanácsadó beszélt, aki elmondta, a családok átmeneti otthonából nagyjából 80 főt vonnak be, akiket háztáji ökológiai gazdálkodásra fogják megtanítani, a gyakorlás segítésére pedig kialakítanak egy kertet is a családok átmeneti otthona mellett.

A találkozón szó volt még az alacsony végzettségűek képzési módszertanáról, illetve magáról a háztáji ökológiai gazdálkodásról is.

Megosztás