2019. június 16.
Az ének segíthet felszámolni a haragot Szarajevóban

Az ének segíthet felszámolni a haragot Szarajevóban

Egy ferences szerzetes vallásokon átívelő, szép és jövőbemutató erőfeszítései.

A délszláv háború után Szarajevó újjáépítése komoly feladatnak bizonyult. A több mint három éven át ostrom alatt álló bosnyák főváros romos épületei hitelesen tükrözték a túlélők lelki sérüléseit. Évszázadokon keresztül különféle etnikai és vallási háttérrel rendelkező csoportok éltek békében egymással a városban, ám felmerül a kérdés, hogy egy ilyen iszonyú polgárháborút követően van-e erre még egyáltalán esély? A ferences szerzetes Ivo Markovic atya szerint igen és a dolog előmozdítására egy nagy közös kórust hozott össze különböző hitű és nemzetiségű helyiekből, akiket a zene hatalmával szeretne egyesíteni – számolt be a BBC.

(A Képen a mementóként meghagyott szarajevói torony – Wikipédia)

Megosztás

Mit tehetünk a pollenallergia ellen?

Hello Mozaik

Mit tehetünk a pollenallergia ellen?

  • 2019.05.22

A várva-várt napsütéssel együtt sajnos az allergiaszezon is megérkezett. A virágzó növények tömkelege virágporral tölti meg a levegőt, ami az arra érzékenyeknek komoly megpróbáltatást jelent.

Májusban a vérplazma adás duplán segítség

Hello Mozaik

Májusban a vérplazma adás duplán segítség

  • 2019.05.6

A Vascular Plazma országos plazmaferezis hálózata 7 helyszínen várja az önkéntes vérplazma adókat a „Tedd meg most!” akció keretében, amihez Béres Alexandra, Oláh Gergő és az Alma Zenekar is csatlakozott.