2024. április 18.

A mozgássérültekkel együtt köszöntötték a tavaszt

Múlt héten megtartotta hagyományos tavaszköszöntő ünnepségét a Mozgássérültek Zala Megyei Egyesülete. A találkozón részt vettek az ifjúsági és a városi csoportokból is, összesen több mint százan.

Az egyesület elnöke, Dudás Gyula elmondta, hogy jelentős spórolással, átszervezéssel és az új lehetőségek felkutatásával végre sikerült rendezni és stabilizálni a közösség anyagi helyzetét. Jó kapcsolatot ápolnak a városi önkormányzatokkal, például Zalaszentgróton a mozgássérült kézművesek helypénz nélkül is árusíthatják termékeiket. A zalaegerszegi önkormányzattal két hete pedig megállapodtak, hogy kialakíthatnak egy városi adományközpontot a szervezet részére.

A karitatív munkájáról híres szervezet tagjai eddig is sokat dolgoztak, például télen a központjuk elé meleg ruhákat, kabátokat tettek ki, amelyek közül 36 nagykabát gazdára is talált.

Így tehát minden okuk meg volt az ünneplésre, a tavaszi hangulatú rendezvényt zalaegerszegi énekesek színesítették tovább, mint pl. Takács Veronika, Sági Hajnalka és Éder Gábor.

Megosztás

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

Hello Mozaik

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

  • 2023.09.21

Az ősz beköszöntével az idénygyümölcsök és -zöldségek széles és színes kínálata egyre szűkül és hajlamossá válhatunk a vitaminokban szegényebb, de nehezebb, zsírosabb ételek fogyasztására. Ezzel párhuzamosan egyre kevesebb napfény ér bennünket, a levegő lehűlése és a fokozott őszi stresszterhelés pedig sajnos magával hozza a náthaszezont.  

 

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

Hello Mozaik

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

  • 2023.08.29

Útmutatónkban összegyűjtöttük az őszi-téli kuckózós időszak szín trendjeit, amelyek a legnagyobb divatházak kifutóin már megmutatták magukat, és tippeket adunk, hogy ezeket hogyan érdemes kombinálni.