2024. április 20.
Fánkfesztivál Zalaapátiban

Fánkfesztivál Zalaapátiban

A zalaapáti jubileumi fánkfesztiválon közel 150 féle fánkot, fánktortát és tésztakompozíciót készítettek a nevező versenyzők február 11-én. Aki eddig azt hitte, hogy egy fánk csak édes lehet, az tévedett.

A fesztiválra több mint húsz csapat érkezett.

Pozsegovits Borbála, a művelődési ház vezetője elmondta: a tíz éve tűzték ki azt a célt, ami most teljesült: hogy a fiatalabb generációknak is átadják a hagyományokat.

A csapatok idén nem csak szalagos és más hagyományos fánkokat kínáltak, a formák és ízek tekintetében is megmutatták kreativitásukat.

A pacsai hölgyek például fokhagymás tejföllel és pirított szalonnával készített burgonyafánkkal rukkoltak elő, hagyományos fánkjukkal pedig első díjat nyertek el. A zalaszántóiak a faluban hagyományos darafánkot és tolófánkot is elkészítették.

A zalaváriak sonkás, tonhalas és kapros túrós fánkot is vittek, de volt kolbászos, vadhúsos, csirkemelles is, zabpelyhes túrós, savanyú káposztás fánk is. Az tehát egyértelműen megdőlt, hogy egy fánk csak édes lehet. 

 

Megosztás

Puccini első nagy sikere a Müpában

Hello Kultúra

Puccini első nagy sikere a Müpában

  • 2024.02.8

A Nemzeti Énekkar és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar él a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermének kínálkozó adottságaival, félig szcenírozott előadásban mutatja be Puccini halhatatlan remekét, a Manon Lescaut-t.