2024. április 24.
Felborult egy román férfi az M7-esen

Felborult egy román férfi az M7-esen

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában egy súlyos és egy anyagi kárral végződő közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés.

 

Egy román férfi 2018. április 29-én 11 órakor az M7-es autópályán közlekedett egy kisbusszal Letenye irányából Nagykanizsa felé, amikor a 229+776 km szelvényben eddig ismeretlen körülmények között elveszítette uralmát járműve felett és oldalára borulva, árokba csúszott. A balesetben egy 64 éves férfi nyolc napon túl gyógyuló súlyos, míg egy 52 éves és egy 24 éves nő könnyű sérülést szenvedett - közölte honlapján a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

A szolgálatot ellátó állomány hét személyt fogott el, bűncselekmény elkövetésén értek tetten őket. A zalai járőrök nyolc főt állítottak elő, hármat bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést egy esetben foganatosítottak. Az alkoholszonda hét esetben jelzett pozitív értéket az ellenőrzés alá vont járművezetőknél Zala megyében.

(forrás: https://kanizsaujsag.hu/hir/201804/arokban-kotott-ki-a-kisbusz)

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.