2024. április 16.
Hétvégén betekinthetünk a hulladékkezelés kulisszái mögé

Hétvégén betekinthetünk a hulladékkezelés kulisszái mögé

Idén újra megrendezésre kerül a KUKAkulTÚRA, azaz a Hulladékkezelők Nyílt Napja. Jász-Nagykun-Szolnok megyében május 11-én, pénteken Szolnokon, Karcagon és Tiszafüreden kukkanthatunk be a szeméttelepek világába - írta a jnsz.hu.

Május 11-én és 12-én, pénteken és szombaton megnyitják kapuikat a hazai hulladékkezelők és -hasznosítók, hogy megmutassák, mi történik azzal a hulladékkal, amit összegyűjtünk. A különböző helyszíneken megismerhetjük a legújabb technológiákat, eljárásokat, betekinthetünk a hulladék kezelésével kapcsolatos innovációs folyamatokba, valamint hasznos és érdekes ismereteket szerezhetünk a hulladékfeldolgozásról.

Az üzemlátogatások során hiteles információhoz juthatunk hulladékkeletkezés megelőzésének fontosságáról, a feleslegessé vált anyagok szelektív gyűjtésének módjáról, hasznosságáról és bepillanthatunk a kulisszák mögé - írta a szelektalok.hu.

 

Kiknek szól a program?

A KUKAkulTÚRA során hazai hulladékkezelő és -hasznosító cégek, intézmények várják a munkájuk iránt érdeklődő iskolai csoportokat, családokat, baráti társaságokat.

 

Mi a teendőm, ha részt szeretnék venni egy túrán?

szelektalok.hu/kukakultura oldalon kattints a HELYSZÍNKERESŐ menüpontra és válaszd ki a TÚRÁD időpontját, helyszínét (megközelítés, tevékenység alapján). A kiválasztott helyszínre kattintva tájékozódhatsz az ott folyó munkáról, tevékenységről. Válassz érdeklődésednek, tanulmányaidnak megfelelő helyszínt!

A kiválasztott cég nevére kattintva megtalálod annak elérhetőségeit (cím, regisztráció módja, határideje) és az egyéb praktikus információkat.

A programon való részvétel ingyenes, de a kulturált és biztonságos üzemlátogatás érdekében előzetes regisztrációhoz kötött (csoportok esetén létszámkorlát, illetve indulási időpontok szabnak ennek határt).

Megosztás