2019. június 19.

Ezért hagyja ki Hosszú Katinka az országos bajnokságot

Egy újabb Európa-bajnok címnél a 2020-as olimpia jobban motiválja az úszónőt, aki Shane Tusuppal folytatja a munkát.

Nehéz időszak áll mögöttük a magánéleti krízis miatt, de megpróbálják az adott helyzetből a legtöbbet kihozni - mondta a molcsapat.hu oldalnak szombaton a háromszoros olimpiai bajnok úszónő, Hosszú Katinka, aki először nyilatkozott hosszan azt követően, hogy hónapokkal ezelőtt válságba jutott házassága edző-férjével, az amerikai Shane Tusuppal. Azóta nem indult versenyen, még nem tudja, mikor fog legközelebb versenyezni, és a debreceni országos úszó bajnokságot is kihagyja.

„Az biztos, hogy Shane-nel folytatjuk a közös munkát, és az is, hogy az idén mindenképpen változtatunk a felkészülési meneten. Átbeszéltük a versenyzési stratégiát is, és úgy gondoljuk, hogy az országos bajnokság most nem fér bele” – mondta. Hozzátette: „szerencse a szerencsétlenségben, hogy az idei év viszonylag üres az úszásban, hiszen az augusztusi Európa-bajnokság a fő esemény, no meg természetesen a budapesti világkupa-verseny októberben.”

Hosszú Katinka elárulta: nem okozott gondot neki, hogy szokatlanul hosszú ideig nem versenyzett, sőt kifejezetten szüksége volt egy kis feltöltődésre. „Jól esett ez a pihenő időszak. Az elmúlt öt évben nem volt egyetlen teljes hetem, ami pihenéssel telt volna. Nem mondom, hogy bármit másképp csináltam volna, de most, hogy leálltam egy időre, rájöttem, mennyire szükségem volt erre a pihenésre. Szerencse, hogy pont most történt, ami történt, egy Eb-évben.”

Kijelentette, ugyanakkor nem téveszti szem elől a 2020-as tokiói olimpiát – írta az MTI. „Nekem Tokió azért nagy cél! Ráadásul imádok úszni, edzeni. Ugyanakkor itt ez az év, van már 13 Európa-bajnoki aranyam, mi legyen a cél, megszerezni a tizennegyediket? Ez, azért valljuk be, nem jelent olyan erős motivációt.”

Kitért rá, hogy „brutálisan kemény” munkát kell elvégeznie ahhoz is, hogy meglegyen ez a bizonyos 14. arany. „Amire majd azt mondják, persze, ez Katinkánál elvárható, természetes, hogy első lett. Csak épp nem gondolnak bele, mennyit dolgoztam érte. Ettől függetlenül az Európa-bajnokság azért ott lebeg a szemem előtt.”

Megosztás